Τρίτη 24 Μαΐου

Zebra Cake με λικέρ σοκολάτα

13 Ιανουαρίου 2022 · ΣΕΜΕΛΗ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Μοιράσου το

Σήμερα η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μοιράζεται μαζί μας το μοναδικό κέικ ζέβρα. Αναμεμειγμένα γλυκά, σε μια τέλεια ισορροπία γεύσεων και αρωμάτων δίνουν την τέλεια μορφή σε αυτό το κέικ. Τέλειο για κολατσιό στο σχολείο και το γραφείο αλλά και απολαυστικό με μια κούπα καφέ. 

Υλικά Συνταγής

  • 350 γραμ. βούτυρο
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 6 αυγά μεγάλα
  • 2 κ.γλ υγρή βανίλια
  • 1/2 κ.γλ αλάτι
  • 2 κ.γλ μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γλ σόδα
  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 330 γρ. ξινόγαλα
  • 160 γρ. γαλα

Για το μείγμα σοκολάτας

  • 100 γραμ. κουβερτούρα
  • 25 γρ. κακάο
  • 20 γρ. λικέρ (σοκολάτα ή άλλο)
  • 80 γρ. γάλα ή ζεστό νερό

Εκτέλεση

  • Σε μπολ βάζουμε το κακάο και το διαλύουμε με γάλα ή νερό.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις ή 160°C στον αέρα.
  • Βουτυρώνουμε καλά και πασπαλίζουμε κακάο σε μεγάλη φόρμα του κέικ δαχτυλίδι 26 ή 28 εκ. για το κέικ ζέβρα.
  • Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι και με σύρμα ανακατεύουμε να αφρατέψει.
  • Βάζουμε σε μπολ το ξινόγαλο με το γάλα και διαλύουμε τη σόδα.
  • Και αν αναρωτιέστε γιατί χρησιμοποιούμε ξινόγαλο, θέλετε να μάθετε να το φτιάχνετε ή πως να αντικαταστήσετε το ξινόγαλο, μάθετέ τα όλα εδώ.
  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και το χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 1′ λεπτό να αφρατέψει.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 5′-6′, μέχρι να λιώσει.
  • Ένα ένα ρίχνουμε τα αυγά ώστε να τα πίνει το μείγμα για το κέικ ζέβρα από την Αργυρώ.
  • Προσθέτουμε τη βανίλια.
  • Εναλλάξ και με το μίξερ σε λειτουργία σε χαμηλή ταχύτητα ρίχνουμε τα στερεά και τα υγρά υλικά για το κέικ ζέβρα.
  • Παίρνουμε το 1/3 από το μείγμα και το ρίχνουμε στο μπολ με τη σοκολάτα.
  • Αρχίζουμε να ρίχνουμε δαχτυλίδια ζύμης εναλλάξ στη φόρμα, ξεκινώντας με το λευκό μείγμα.
  • Πέφτοντας το ένα μείγμα μέσα στο άλλο σχηματίζει κύκλους.
  • Κάθε φορά που ρίχνουμε μείγμα έχουμε ένα νέο κύκλο δαχτυλίδι.
  • Ψήνουμε το μείγμα στην κάτω σχάρα (αντίσταση) ή στη μεσαία (αέρα) για περίπου 1 ώρα.
  • Ελέγχουμε αν ψήθηκε, μπήγοντας τη λάμα του μαχαιριού στο κέντρο, αφού περάσει ο χρόνος ψησίματος.

Το μυστικό για το κέικ ζέβρα

  • Δεν ανοιγοκλείνουμε την πόρτα του φούρνου τουλάχιστον τα πρώτα 45′.
  • Το μείγμα του κέικ είναι σχετικά ρευστό για να βγουν τα δαχτυλίδια.

Από argiro.gr

Μοιράσου το

Δες και αυτά

Αλλάζει ο γάμος τη σεξουαλική επιθυμία;

Αλλάζει ο γάμος τη σεξουαλική επιθυμία;

Σε μια μακροχρόνια σχέση, η διαφορά στην επιθυμία για σεξ μπορεί να οφείλεται στον τρόπο που έχει αναπτύξει η φύση για να κρατά τα ζευγάρια μαζί για αρκετό καιρό. Πολλές ...

Φαίη Σκορδά στους δημοσιογράφους: «Σας το είπα και πριν και θα ήθελα να το σεβαστείτε»

Φαίη Σκορδά στους δημοσιογράφους: «Σας το είπα και πριν και θα ήθελα να το σεβαστείτε»

Άγνωστο παραμένει προς το παρόν το τηλεοπτικό μέλλον της Φαίης Σκορδά για την επόμενη τηλεοπτική σεζόν. Συγκεκριμένα όταν οι δημοσιογράφοι συνάντησαν την παρουσιάστρια και την ρώτησαν εκείνη ήταν αρκετά φειδωλή ...

Σασμός: Σταματάνε τα επεισόδια - Τι συνέβη;

Σασμός: Σταματάνε τα επεισόδια - Τι συνέβη;

Λόγω της εορταστικής περιόδου και βάσει του προγραμματισμού του καναλιού, θα προβληθούν μόνο τρία επεισόδια, ενώ τη Μ. Πέμπτη στη θέση της επιτυχημένης σειράς θα δούμε ταινίες. Σταματάει λόγω Πάσχα ...

«Σε αυτόν τον κύκλο υποκρισίας...» - Η ανάρτηση

«Σε αυτόν τον κύκλο υποκρισίας...» - Η ανάρτηση "καρφί" της Αντωνά μετά την αποχώρηση της Σοφιάννας

Τον τελευταίο καιρό με όσα συμβαίνουν το ριάλιτι επιβίωσης το όνομα της Μαρίας Αντωνά είναι ένα από αυτά που ακούγονται πολύ, λόγω του σάλου που έχει δημιουργηθεί με το φημολογούμενο ...

Πάτρα: Ραγδαίες εξελίξεις με την Τζωρτζίνα – Ιατροδικαστές ζητούν εκταφή – Ποιος ο λόγος

Πάτρα: Ραγδαίες εξελίξεις με την Τζωρτζίνα – Ιατροδικαστές ζητούν εκταφή – Ποιος ο λόγος

Νέες καταθέσεις γιατρών ρίχνουν φως στην υπόθεσηΤην ώρα που τα στοιχεία για τον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας προκαλούν σοκ φαίνεται πως έρχονται ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση με στόχο να λυθεί ...