Δευτέρα 23 Μαΐου

Τα 5 δυνατά σημεία των συναισθηματικά παραμελημένων ατόμων

22 Μαΐου 2022 · ΕΛΕΝΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Μοιράσου το

Κι όμως: υπάρχουν 5 εκπληκτικοί τρόποι που σας κάνουν πιο δυνατούς ακόμη και αν έχετε μεγαλώσει με συναισθηματική παραμέληση.


Είναι οι άνθρωποι που έχουν το κεφάλι ψηλά, αλλά με χαμηλότερη ψυχολογία από ό,τι θα έπρεπε και περπατούν ανάμεσά μας.

“Δεν χρειάζομαι καμία βοήθεια”, λένε με χαμόγελο.

“Αλλά τι χρειάζεσαι εσύ;” ρωτούν τους άλλους με γνήσιο ενδιαφέρον.

Αγαπημένοι και σεβαστοί από όσους τους γνωρίζουν, παλεύουν να αγαπήσουν και να σεβαστούν τον εαυτό τους.

Αυτοί είναι οι άνθρωποι της παιδικής συναισθηματικής παραμέλησης.

Τι είναι η παιδική συναισθηματική παραμέληση; Είναι μια απλή αλλά ισχυρή δυναμική στη ζωή ενός παιδιού. Προϋποθέτει να έχετε μεγαλώσετε σε ένα σπίτι όπου τα συναισθήματά σας δεν έχουν σημασία.

Συνήθως, θα διαβάσετε άρθρα για τις ιδιαίτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι συναισθηματικά παραμελημένοι άνθρωποι, όπως η αυτοκατηγορία, ο αυτοκατευθυνόμενος θυμός και η χαμηλή αυτοσυμπόνια. Αυτό συμβαίνει επειδή χρειάζεται αυτοί οι άνθρωποι να τα ξεπεράσουν.

Αλλά για να λέμε την αλήθεια, οι συναισθηματικά παραμελημένοι άνθρωποι είναι μερικοί από τους πιο δυνατούς ενήλικες που έχω γνωρίσει ποτέ. Ναι, είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς, αλλά υπάρχει και η θετική πλευρά του να μεγαλώνεις συναισθηματικά παραμελημένος.

5 ασυνήθιστα δυνατά σημεία των συναισθηματικά παραμελημένων ατόμων

1. Ανεξάρτητοι

Μεγαλώνοντας θα γνωρίζατε, αν και ίσως ποτέ δεν ειπώθηκε φωναχτά, ότι ήσασταν ουσιαστικά μόνοι σας. Είχατε πρόβλημα με έναν δάσκαλο; Το λύνατε εσείς. Έναν τσακωμό με έναν φίλο; Το λύνατε μόνοι σου. Η παιδική σας ηλικία ήταν ένα πεδίο εκπαίδευσης προς την αυτάρκεια. Τώρα, ως ενήλικες, πιθανότατα προτιμάτε να κάνετε τα πράγματα μόνοι σας. Επειδή είστε τόσο πολύ ικανοί, το σπουδαίο είναι ότι, ως επί το πλείστον, μπορείτε.

2. Συμπονετικοί

Ως παιδί, τα συναισθήματά σας αγνοούνταν πολύ συχνά. Αλλά αυτό πιθανότατα δεν σας εμπόδισε να ενδιαφέρεστε για τους άλλους. Έρευνες έχουν δείξει ότι ακόμη και τα μικρά μωρά έχουν ενσυναίσθηση. Πολλοί άνθρωποι που παραμελήθηκαν συναισθηματικά στην παιδική ηλικία έχουν μειωμένη πρόσβαση στα δικά τους συναισθήματα, αλλά επιπλέον ευαισθησία στα συναισθήματα των άλλων ανθρώπων. Η συμπόνια είναι μια ισχυρή, θεραπευτική και συνδετική δύναμη. Και εσείς την έχετε σε μεγάλο βαθμό.

3. Δοτικοί

Έχοντας έλλειψη συναισθηματικής αναγνώρισης και επικύρωσης στην παιδική ηλικία, μάθατε να μη ζητάτε πράγματα. Μέρος της ανεξαρτησίας και της συμπόνιας είναι ότι έχετε μεγαλύτερη επίγνωση των αναγκών των άλλων από ό,τι των δικών σας. Έτσι, τώρα ως ενήλικας, δεν ζητάτε πολλά, αλλά δίνετε πολλά.

4. Ευέλικτοι

Ως παιδί, πιθανότατα δεν σας συμβουλεύονταν συχνά. Αντί να σας ρωτούν τι θέλετε ή τι χρειάζεστε, δεν είχατε άλλη επιλογή από το να προσαρμοστείτε εσείς στην εκάστοτε κατάσταση. Έτσι, τώρα, που μεγαλώσατε, δεν είστε απαιτητικοί, πιεστικοί ή ελεγκτικοί. Αντίθετα, είστε το αντίθετο. Μπορείτε να είστε πιο ευέλικτοι πολύ καλύτερα από τους περισσότερους ανθρώπους. Και το κάνετε.

5. Συμπαθείς

Οι άνθρωποι με παιδική συναισθηματική παραμέληση τείνουν να είναι από τους πιο συμπαθείς. Συμπονετικοί, δοτικοί και ανιδιοτελείς, μπορεί να είστε αυτοί που οι φίλοι σας αναζητούν όταν χρειάζονται βοήθεια, συμβουλές ή υποστήριξη. Είστε εκεί για την οικογένεια και τους φίλους σας, ίσως και για αγνώστους επίσης. Οι άλλοι γνωρίζουν ότι μπορούν να βασιστούν σε εσάς. Έχετε ποτέ προβληματιστεί γιατί σας συμπαθούν οι άνθρωποι; Είναι επειδή έχετε αυτές τις πέντε αναμφισβήτητα αξιαγάπητες ιδιότητες.

Πολλοί συναισθηματικά παραμελημένοι άνθρωποι αναγνωρίζουν κρυφά τη μεγάλη τους δύναμη και την εκτιμούν στον εαυτό τους.

Πηγή: psychologynow.gr

Μοιράσου το

Δες και αυτά

Ζώδια: Προβλέψεις για σήμερα Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

Ζώδια: Προβλέψεις για σήμερα Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

Πώς θα είναι η Παρασκευή σου; Τι προβλέπει το ζώδιο και ο ωροσκόπος σου για σήμερα, σύμφωνα με την αστρολόγο Λίτσα Πετρίδη; ΚριόςΗ νέα Σελήνη πραγματοποιείται σήμερα στο δικό σου ζώδιο ...

Οι κρίκοι σταθερή πηγή λάμψης

Σε όλες τις εποχές οι κρίκοι πρωταγωνιστούν στο πρόσωπο μας. Χρυσοί ή ασημένιοι κι ανάλογα με το μέγεθος τους λάμπουν και χαρίζουν φως στην εικόνα μας. Οι κρίκοι αλλάζουν ντηζάιν ...

Η Μπέτυ Μαγγίρα αποκαλύπτει πρώτη φορά για συνάδελφο της: «Έπεσε σε κώμα, δεν θα ξεχάσω την...»

Η Μπέτυ Μαγγίρα αποκαλύπτει πρώτη φορά για συνάδελφο της: «Έπεσε σε κώμα, δεν θα ξεχάσω την...»

Σε πρόσφατη συνέντευξη ο ηθοποιός Άκης Σακελλαρίου, αποκάλυψε τη μεγάλη περιπέτεια που πέρασε με την υγεία του, μιας και η κατάσταση του τότε ήταν πολύ σοβαρή. Η Μπέτυ Μαγγίρα με ...

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου για πρώτη φορά χωρίς τη μάσκα της στην τηλεόραση!

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου για πρώτη φορά χωρίς τη μάσκα της στην τηλεόραση!

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου πρόκειται να εμφανιστεί μπροστά στο τηλεοπτικό κοινό για πρώτη φορά χωρίς τη μάσκα της. Περίπου πριν δυο χρόνια είχε δεχτεί την υπόθεση απο βιτριόλι, από τότε δίνει ...

Cat-Eye: Διαχρονικό και πάντα αγαπημένο μακιγιάζ

Cat-Eye: Διαχρονικό και πάντα αγαπημένο μακιγιάζ

Το cat eye ή αλλιώς γατίσιο μάτι είναι από πάντα μια διαχρονική και αγαπημένη τάση στο makeup. Θα το χαρακτηρίζαμε ως ένα εύκολο και διακριτικό μακιγιάζ που αποτελεί safe επιλογή ...