Παρασκευή 1 Ιουλίου

Σεξουαλική έλξη ή έρωτας; 8 σημάδια για να τα ξεχωρίσεις

15 Ιουνίου 2022 · ΣΕΜΕΛΗ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Μοιράσου το

Οπόθος, ο έρωτας και η αγάπη, μπορεί να οδηγήσουν σε εξαιρετικά μπερδεμένες καταστάσεις, ειδικά όταν εμπλέκεται το σεξ. Ο πόθος, είναι αυτό το συναρπαστικό στάδιο της ερωτοτροπίας. Είναι συχνά πολύ έντονος και μπορεί να συγχέεται με την αγάπη. Αν προσθέσεις και τη σεξουαλική έλξη στην εξίσωση, έχεις την τέλεια συνταγή για μια ρομαντική σπαζοκεφαλιά. Ποια είναι λοιπόν τα σημάδια ότι έλκεσαι σεξουαλικά από κάποιον/κάποια και δεν είσαι πραγματικά ερωτευμένη μαζί του/της;

Η σεξουαλική έλξη είναι κατά βάση επιστήμη 

Σεξουαλική έλξη ή έρωτας; Τα σημάδια για να τα ξεχωρίσεις

Για αρχή θα πρέπει να ξέρεις πώς ξεκινά ο πόθος και η έλξη. Και μπορεί να πιστεύεις ότι έχει να κάνει με συναισθήματα, ωστόσο οι νόμοι της σεξουαλικής έλξης, έχουν τις ρίζες τους στην επιστήμη. Συγγνώμη αν αυτό δεν ακούγεται πολύ σέξι. Οι άνθρωποι έλκονται σωματικά μεταξύ τους σε βιοχημικό επίπεδο μέσω φερομόνων, ορισμένων μυρωδιών και του τόνου της φωνής. Σχετική έρευνα, υπογραμμίζει ότι «τα ακουστικά και οσφρητικά σημάδια μπορούν, χωριστά ή σε συνδυασμό, να επηρεάσουν έντονα την αντιληπτή ελκυστικότητα ενός ατόμου και επομένως στάσεις και ενέργειες προς αυτό το άτομο».

Στην πραγματικότητα, η αγάπη και ο πόθος υπάρχουν σε τόσο διαφορετικά επίπεδα, που η σεξουαλική έλξη είναι βιολογικά πιο παρόμοια με το φόβο.

«Το σώμα σου ανταποκρίνεται σε μια συναρπαστική νέα αγάπη όπως θα ανταποκρινόταν μπροστά σε έναν μασκοφόρο ένοπλο», λέει η ειδικός, Dawn Maslar. Γεγονός που δικαιολογεί τις ιδρωμένες παλάμες, τον γρήγορο καρδιακό ρυθμό και τις διεσταλμένες κόρες των ερωτευμένων. Αυτό δεν σημαίνει ότι η σεξουαλική έλξη δεν μπορεί τελικά να μετατραπεί σε κάτι μακροπρόθεσμο, αλλά είναι καλό να αναγνωρίσουμε τη διαφορά. Γνωρίζοντας σε τι είδους σχέση βρίσκεσαι (και τι είδους θέλεις) μπορεί να σε βοηθήσει να πάρεις κρίσιμες αποφάσεις για την ερωτική σου ζωή στο σύνολό της.

Δες παρακάτω πώς μπορείς να καταλάβεις εάν έλκεσαι σεξουαλικά από κάποιον, αλλά δεν είσαι πραγματικά ερωτευμένη.

1. Στην πραγματικότητα δεν περνάτε χρόνο μαζί

Αν θέλεις απλώς να κάνεις σεξ χωρίς να περάσεις πραγματικά χρόνο με το άλλο άτομο, τότε μάλλον δεν μιλάμε για έρωτα. Αν παρατηρήσεις ότι δεν θέλεις να αφιερώσεις χρόνο για να γνωρίσεις πραγματικά κάποιον και απλώς θέλεις να γνωρίσεις το σώμα του, τότε δεν είσαι ερωτευμένη.

2. Η ιδέα μιας πραγματικής σχέσης μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα σενάρια φαντασίας, έχουν το δικό τους χώρο κατά τη διάρκεια του σεξ σε μια αφοσιωμένη σχέση. Αλλά αν βρίσκεσαι συνεχώς στην Neverland με τον σύντροφό σου, μάλλον δεν είναι αγάπη. Αν δεν νιώθεις ότι μπορείς να είσαι ανοιχτή και ειλικρινής με τον σύντροφό σου και προτιμάς να προσποιείσαι ότι έχεις μια τέλεια ζωή, είναι σημάδι σεξουαλική έλξης και όχι έρωτα. Όταν αγαπάς κάποιον, πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη, ειλικρίνεια και επικοινωνία.

3. Υπάρχει έλλειψη συναισθηματικής σύνδεσης

Μπορεί να έχεις μια πολύ καλή σεξουαλική ζωή με αυτό το άτομο, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι συνδέεστε σε συναισθηματικό επίπεδο. Μέρος της συναισθηματικής σύνδεσης, είναι να μιλάμε μεταξύ μας. Αν είσαι πάντα έτοιμη για σεξ, αλλά δεν έχεις ενδιαφέρον να κάνεις συζητήσεις, αυτό είναι σημάδι σεξουαλικής έλξης, όχι έρωτα. Όταν είσαι ερωτευμένος με κάποιον, θα πρέπει να νιώθεις υποστήριξη και να μπορείς να εκφράσεις τις ανάγκες σου.

4. Επικεντρώνεσαι στην εξωτερική τους εμφάνιση

Το να έλκεσαι σωματικά από το άτομο με το οποίο έχεις σχέση, είναι σίγουρα σημαντικό. Αν, ωστόσο, εστιάζεις μόνο στα ονειρεμένα μάτια και τα ωραία του χέρια, μάλλον δεν είναι έρωτας. Υπάρχουν πολλά άλλα σημαντικά χαρακτηριστικά που πρέπει να αναζητήσεις σε ένα άτομο εάν θέλεις να δεσμευτείς σε μια μακροχρόνια σχέση, όπως η ευγένεια, η αξιοπιστία και η υποστήριξη. Όταν είσαι ερωτευμένος, τείνεις να αναζητάς χαρακτηριστικά που κάνουν έναν άνθρωπο μοναδικό και εσωτερικά και όχι μόνο εξωτερικά.

5. Δεν ενδιαφέρεσαι να γνωρίσεις την οικογένειά του/της

Όταν αγαπάς κάποιον, νοιάζεσαι βαθιά να γνωρίσεις τους ανθρώπους για τους οποίους νοιάζεται εκείνος. Αν κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, αυτό είναι ένα σημάδι ότι πιθανότατα έλκεσαι περισσότερο σεξουαλικά παρά ερωτικά. Ομοίως, μπορεί να αποφεύγεις να βρεθείτε μαζί σε κάποιον δικό σου κοντινό και αγαπημένο πρόσωπο. Αν και δεν χρειάζεσαι απαραιτήτως την έγκριση των αγαπημένων σου προσώπων, αν αποφεύγεις εντελώς να φέρνεις το άτομο που βλέπεις γύρω από την οικογένεια και τους φίλους σου, αυτό είναι καλό σημάδι ότι δεν είναι ο έρωτας σου. Οι περισσότεροι θέλουν να μοιραστούν την ύπαρξη του συντρόφου τους με άλλους, όχι να τους κρύψουν.

6. Σε κάνει να νιώθεις νευρική

Εάν αισθάνεσαι νευρική και το σώμα σου ουρλιάζει «red flags», ίσως είναι καιρός να αναρωτηθείς ειλικρινά σε τι είδους σχέση βρίσκεσαι. Το υποσυνείδητό σου, έχει πάρει ενδείξεις ότι το άτομο που έχεις απέναντί σου, δεν είναι αυτό που φαίνεται, αλλά ίσως αγνοείς τα σημάδια επειδή θέλεις το σεξ ή είσαι απλά single. Άφησε στην άκρη τη σεξουαλική έλξη για λίγο και αναρωτήσου γιατί αυτό το άτομο σε κάνει να νιώθεις νευρικότητα.

7. Οι στενοί σου φίλοι τον/την αντιπαθούν

Εάν έχεις ειλικρινείς φίλους, θα πρέπει να είναι εύκολο να μάθεις σχετικά γρήγορα τι σκέφτονται. Εκτός και αν αντιπαθούν όλους όσους βγαίνεις from day one, (οπότε μπορεί να είναι καιρός για νέους φίλους), πιθανότατα παρατηρούν τα πράγματα που ο εγκέφαλος σου δεν μπορεί να δει. Ρώτησέ τους γιατί νιώθουν έτσι και αφιέρωσε χρόνο για να ακούσεις πραγματικά την απάντησή τους χωρίς να υπερασπιστείς την επιλογή σου. Όταν οι φίλοι σου δεν συμπαθούν το άτομο που βλέπεις, πιθανότατα υπάρχει κάποιος λόγος.

8. Δεν ανησυχείς για την ευημερία του/της

Όχι ότι δεν σε νοιάζει καθόλου, αλλά δεν ασχολείσαι πραγματικά με το αν πέρασε μια καλή μέρα στη δουλειά ή όχι. Όταν ερωτεύεσαι κάποιον, η ευημερία του γίνεται σημαντική για σένα. Όταν έχει μια κακή μέρα, είσαι όλη αυτιά για να ακούσεις τι συνέβη. Αν κρυώσει, εμφανίζεσαι με κοτόσουπα σπίτι του/της. Όταν είσαι πραγματικά ερωτευμένη με κάποιον, μπορείς ακόμη και να βιώσεις «παράλογα άγχη», όπως να ανησυχείς για οτιδήποτε μπορεί να πάει στραβά, όταν είναι σε αεροπλάνο ή σε αυτοκίνητο. Αν η υγεία και η ευτυχία του/της δεν σε απασχολεί, είναι σημάδι ότι αυτό δεν είναι ένα ερωτικό ταίριασμα.

Από ladylike.gr

Μοιράσου το

Δες και αυτά

Τα 6 πιο τοξικά ζευγάρια ζωδίων

Τα 6 πιο τοξικά ζευγάρια ζωδίων

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν βιώσει τουλάχιστον μία τοξική σχέση στη ζωή τους. Αλλά αυτή η μία σχέση, είναι αρκετή για να κάνει κάθε λογικό άτομο να θέλει να αποκρούσει την ...

Φαίη Σκορδά στους δημοσιογράφους: «Σας το είπα και πριν και θα ήθελα να το σεβαστείτε»

Φαίη Σκορδά στους δημοσιογράφους: «Σας το είπα και πριν και θα ήθελα να το σεβαστείτε»

Άγνωστο παραμένει προς το παρόν το τηλεοπτικό μέλλον της Φαίης Σκορδά για την επόμενη τηλεοπτική σεζόν. Συγκεκριμένα όταν οι δημοσιογράφοι συνάντησαν την παρουσιάστρια και την ρώτησαν εκείνη ήταν αρκετά φειδωλή ...

Σοφιάννα Αβραμάκη: Ξεκαθαρίζει πρώτη φορά για τον Άρη Σοϊλέδη και τη σχέση τους

Σοφιάννα Αβραμάκη: Ξεκαθαρίζει πρώτη φορά για τον Άρη Σοϊλέδη και τη σχέση τους

Μετά την αποχώρησή της από το παιχνίδι η Σοφιάννα Αβραμάκη, βάζει τα πράγματα στη θέση τους με συνέντευξη που δίνει στο Love It. Όλα όσα είπε: «Είναι πάρα πολύ ωραίο ...

Κύπελλο περιόδου: Όσα θέλεις να ξέρεις (και ντρέπεσαι να ρωτήσεις) πριν το δοκιμάσεις

Κύπελλο περιόδου: Όσα θέλεις να ξέρεις (και ντρέπεσαι να ρωτήσεις) πριν το δοκιμάσεις

Μπορεί να έχεις ακούσει για αυτά, αλλά δεν ξέρεις ακριβώς πώς λειτουργούν. Η αλήθεια είναι πως υπάρχει αρκετός «θόρυβος» σχετικά με αυτήν τη φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική σε σερβιέτες ...

Mε print μάρμαρο

Mε print μάρμαρο

Για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα ότι αυτό το print κι η τάση με το μάρμαρο, θα είχε τόση επιτυχία. Τελικά το μάρμαρο έχει γοητεύσει πολύ και το βλέπουμε να ...