Τρίτη 28 Ιουνίου

Μπορείς να έχεις ένα ήρεμο διαζύγιο;

3 Απριλίου 2022 · ΕΛΕΝΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Μοιράσου το

Υγιές διαζύγιο. Θέλω να χωρίσω όσο πιο ομαλά γίνεται.

Το τέλος ενός γάμου συνήθως εμπεριέχει μια πληθώρα συναισθημάτων, συμπεριλαμβανομένου του θυμού, της θλίψης, του άγχους και του φόβου. Μερικές φορές αυτά τα συναισθήματα μπορεί να εμφανιστούν όταν δεν τα περιμένετε. Μια τέτοια κατάσταση είναι φυσιολογική και με την πάροδο του χρόνου η ένταση αυτών των συναισθημάτων θα υποχωρήσει. Εν τω μεταξύ, να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας. Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι οι άνθρωποι που είναι ευγενικοί και συμπονετικοί με τον εαυτό τους μπορούν να διαχειριστούν με περισσότερη ευκολία τις καθημερινές δυσκολίες  ενός διαζυγίου.

Προσπαθήστε να μη σκεφτείτε το διαζύγιο ως μάχη. Αν θέλω να χωρίσω όσο πιο ομαλά γίνεται, η προσπάθεια να δουλέψω με τον σύντροφο μου για ένα υγιές διαζύγιο κρίνεται απαραίτητη καθώς τα προβλήματα που συνέβαλαν στο διαζύγιό μας είναι πιθανό να επανεμφανιστούν κατά τις διαπραγματεύσεις διαζυγίου.

Η έρευνα δείχνει ότι η διαμεσολάβηση ενός ειδικού μπορεί να είναι επωφελής για τη συναισθηματική ικανοποίηση, τις συζυγικές σχέσεις και τις ανάγκες των παιδιών. Το να καθίσετε και να μιλήσετε με τον σύντροφό σας μπορεί να είναι το τελευταίο πράγμα που θα θέλατε να κάνετε, αλλά η συνεργασία και η επικοινωνία κάνουν το διαζύγιο υγιέστερο για όλους τους εμπλεκόμενους. Επίσης η συζήτηση με τον ψυχολόγο σας μπορεί να σας βοηθήσει να φτάσετε σε συντονισμένες αποφάσεις με ελάχιστες αντιπαραθέσεις.

Όταν τα παιδιά εμπλέκονται..
Το διαζύγιο μπορεί να είναι μια τραυματική εμπειρία για τα παιδιά, αλλά η έρευνα δείχνει ότι τα περισσότερα παιδιά προσαρμόζονται καλά μέσα σε δύο χρόνια μετά το διαζύγιο. Από την άλλη πλευρά, τα παιδιά αντιμετωπίζουν συχνά περισσότερα προβλήματα όταν οι γονείς παραμένουν σε γάμους υψηλής σύγκρουσης ή σε γάμους όπου δεν υπάρχει καμία έκφραση συναισθήματος.

Κατά τη διάρκεια ενός διαζυγίου, οι γονείς μπορούν να κάνουν πολλά για να διευκολύνουν τη μετάβαση του παιδιού. Κάνετε το καλύτερό σας για να κρατήσετε οποιαδήποτε σύγκρουση μακριά από τα παιδιά. Η συνεχιζόμενη γονική σύγκρουση αυξάνει τον κίνδυνο των παιδιών για ψυχολογικά και κοινωνικά προβλήματα.

Είναι απαραίτητο για τους διαζευγμένους γονείς να καταλήξουν σε ένα σχέδιο και να το παρουσιάσουν μαζί στα παιδιά τους. Πολύ βασικό είναι να κρατήστε ανοικτές τις γραμμές επικοινωνίας. Τα παιδιά επωφελούνται από την ειλικρινή συζήτηση για τις αλλαγές που αντιμετωπίζει η οικογένειά τους.

Σε πολλές περιπτώσεις,η ξαφνική αλλαγή μπορεί να είναι δύσκολη για τα παιδιά.

Δώστε τους μια ειδοποίηση λίγες εβδομάδες πριν (τουλάχιστον ένα μήνα) προτού τους μετακινήσετε σε μια νέα κατοικία ή προτού φύγει ο ένας γονέας από το σπίτι.

Ζητήστε βοήθεια από τον ψυχολόγο… Το διαζύγιο είναι μια δύσκολη στιγμή για όλη την οικογένεια. Οι διαζευγμένοι σύζυγοι και τα παιδιά τους μπορούν να επωφεληθούν από την ομιλία σε έναν ψυχολόγο για να τους βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν τα συναισθήματά τους και να προσαρμοστούν στις αλλαγές.

Οι ψυχολόγοι μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να σκεφτείτε προσεκτικά το τι πήγε στραβά στο γάμο σας, ώστε να αποφύγετε να επαναλάβετε τυχόν αρνητικά πρότυπα στην επόμενη σχέση σας.

Το άρθρο είναι από το eanagnostopoulou.gr

Μοιράσου το

Δες και αυτά

Μαρία Σολωμού: Η αντίδρασή της όταν ρωτήθηκε για τη σχέση της με τον Mente Fuerte

Μαρία Σολωμού: Η αντίδρασή της όταν ρωτήθηκε για τη σχέση της με τον Mente Fuerte

Η Μαρία Σολωμού βρέθηκε στο Πρωινό την και κατά τη διάρκεια της συζήτησής της με την Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα, η κουβέντα έφτασε και στον Mente Fuerte. Ο ...

Πως μπορεί να ξεπεραστεί μια απιστία;

Πως μπορεί να ξεπεραστεί μια απιστία;

Σήμερα, μετά από πολλές ώρες δουλειάς με ζευγάρια που παλεύουν να αντέξουν τις κρίσεις απιστίας τους, γνωρίζω ότι τόσο το θύμα όσο και ο/η άπιστος/η σύντροφος συχνά θεωρούν ότι ο ...

Καταπέλτης ο Γιώργος Πιλίδης: «Μου την είχαν στημένη»

Καταπέλτης ο Γιώργος Πιλίδης: «Μου την είχαν στημένη»

Στην εκπομπή της Ιωάννας Μαλέσκου, “Love it” βρέθηκε το καλεσμένος ο Γιώργος Πιλίδης. Ο γνωστός αθλητής, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στην πρόσφατο περιστατικό στην εκπομπή της Κατερίνας Καραβάτου, στην οποία ...

Ενυδάτωση προσώπου: Πώς ξέρεις ότι ενυδατώνεται σωστά;

Ενυδάτωση προσώπου: Πώς ξέρεις ότι ενυδατώνεται σωστά;

Οι απαιτήσεις και οι ιδιαιτερότητες του προσώπου σου αλλάζουν ανάλογα με την εποχή. Είναι λογικό λοιπόν να χρειαστεί να αλλάξεις και τα προϊόντα ενυδάτωσης που χρησιμοποιείς τώρα που ο καιρός ...

Τι ξέρεις για το Beauty Sandwich;

Τι ξέρεις για το Beauty Sandwich;

Είναι αυτό που κάνουν όλες οι διάσημες stars πριν μια μεγάλη βραδιά. Το Beauty Sandwich είναι μια πολυθεραπεία προσώπου με ραδιοσυχνότητες που προέρχονται από τη θερμότητα για να γεμίσει και ...