Σάββατο 6 Ιούνιος

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΟΙ ΠΑΧΟΥΛΕΣ ΕΙΝΑΙ SEX SYMBOLS

12 Φεβρουαρίου 2012 · ΜΙΛΕΝΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
k2_items_src_7081cca2f9cd0c06f2cce9e93d01dda9

Μοιράσου το

H Δύση θέλει τις γυναίκες λιπόσαρκες, αδύνατες στα όρια της ανορεξίας. Είναι ένα θέμα που συζητήσαμε πολλές φορές. Υπάρχουν όμως παράδεισοι πάνω στη γή που αν είσαι στρουμπουλή σε έχουν βασίλισσα. Η λίστα που ακολουθεί διερευνά τις 10 κορυφαίες χώρες, στις οποίες ιδιαίτερα οι γυναίκες επηρεασμένες από ιστορικούς και πολιτιστικούς παράγοντες γιορτάζουν την αγάπη τους στο large μέγεθος.

TONGA

Μικρό νησί του Νότιου Ειρηνικού, όπου η ομορφιά είναι συνώνυμη με το πάχος. Έχουν εξάρτηση από τροφές πλούσιες σε λιπαρά και μειωμένη δραστηριότητα, έτσι το νησί αυτό έχει αγκαλιάσει την παχυσαρκία. Περίπου οι 100.000 από τους 114.000 ενηλίκων κατοίκων είναι υπέρβαροι. Σύμφωνα με διάφορες μελέτες που δημοσιεύθηκαν το 2004 από την Ένωση Βορείου Αμερικής για τη μελέτη της παχυσαρκίας οι Τονγκανοί, έχουν γενετική προδιάθεση στο πάχος. Ειδικότερα, η παχυσαρκία που προτιμά τις γυναίκες κατοίκους φαίνεται να έχει βαθιές κληρονομικές ρίζες και ίσως ακόμα αποτελεί έθιμο.

KUWAIT
02ftsxwmps0212

Το Κουβέιτ που βρίσκεται στη Μέση Ανατολή, δεν είναι μόνο το «σπίτι», πλούσιων κοιτασμάτων πετρελαίου στη χώρα, αλλά και της παχυσαρκίας. Η καρδιαγγειακή νόσος είναι η κύρια αιτία θανάτου, επισημαίνεται δε ότι το 52% των γυναικών άνω των 15 ετών είναι παχύσαρκες. Ιστορικά, οι νομάδες της ερήμου, θεωρούσαν το λίπος στο ανθρώπινο σώμα, ένδειξη υγείας και πλούτου. Μια τάση που αναντίρρητα έχουν διατηρήσει μέχρι και σήμερα, σε μια χώρα όπου η άσκηση για τις γυναίκες αποτελεί ταμπού διατηρούν το ρόλο τους ως διακοσμητικά στοιχεία στο χώρο, με την επιγραφή «σύζυγος, η πιο παχιά, η πιο πλούσια»

FIJI
03ftsxwmps0212

Καθώς οι ηγέτες προσπάθησαν να συνδέσουν τα άλλοτε απομονωμένα νησιά με τον υπόλοιπο κόσμο, άθελά τους υπήρξαν η αφορμή να ξεκινήσει εισαγωγή τροφών με πολλές θερμίδες. Αυτό διότι στο έθνος αυτό του Νοτίου Ειρηνικού, μετέτρεψαν σε σημάδι ευημερίας τις τροφές αυτές. Συνετέλεσε στη συντριπτική αύξηση της παχυσαρκίας επίσης η έλλειψη πληροφόρησης σχετικά με τους κινδύνους που κρύβει για την υγεία, αφού μεγάλο μέρος των κατοίκων είναι υπέρβαροι. Είναι ευτυχισμένοι με αυτό καθότι αποτελεί ένδειξη υγείας, ξανά, πλούτου και γονιμότητας.

JAMAICA
04ftsxwmps0212

Αγγίζει το 65% το ποσοστό παχύσαρκων γυναικών στη Τζαμάικα. Σε αυτό το νησιωτικό έθνος δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο «γεναιόδωρο» μέγεθος που έχουν οι γοφοί και τα οπίσθια. Το 1993 διεξήχθη μια μελέτη στο αγροτικό κομμάτι του πληθυσμού που ήταν πιο λεπτό, από το υπέρβαρο, και διαπιστώθηκε ότι ήταν συνδεδεμένο με τη θλίψη. Αντίθετα το βάρος, με την αρμονία την ευτυχία και την κοινωνική καταξίωση. Σήμερα, έχουν βρει τη λύση για τις «δυστυχισμένες» κανονικές, με ένα χάπι το οποίο υπόσχεται να τους χαρίσει παραπανίσια κιλά.

SAMOA
05ftsxwmps0212

Δεδομένου ότι η χώρα μετέτρεψε τη διατροφή που περιλάμβανε ψάρια, με τα μεταποιημένα τρόφιμα, έπειτα από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο η μάζα του σώματος των κατοίκων της Σαμόα βρίσκεται σε μεγάλη άνοδο. Η παχυσαρκία ωστόσο, δεν αποτελεί πρόσφατο φαινόμενο για εκείνους. Η δυσκολία εξεύρεσης τροφής και οι ευρύτερες ελλείψεις, έχουν μολύνει ιθαγενείς για αιώνες και ανθρωπολόγοι πιστεύουν ότι οι κάτοικοι της Σαμόα είναι γενετικά προγραμματισμένοι να αποθηκεύουν επιπλέον θερμίδες στο λιπώδη ιστό. Αυτή η φυσική ροπή μάλιστα παράγει γενικά μεγαλύτερο πληθυσμό, συνεπώς και πάλι παχιά γυναίκα είναι ο κανόνας της καλής ζωής.

Νότια Αφρική
06ftsxwmps0212

Εξαιτίας της εξάπλωσης του AIDS, η συσχέτιση μεταξύ απώλειας βάρους και ασθενειών αποτελεί έναυσμα για την προβολή αρνητικών εντυπώσεων ως προς το κανονικό βάρος. Η μακραίωνη σχέση περίσσιου βάρους και υψηλότερης κοινωνικής τάξης δεν έχει ξεπεραστεί απ’ όταν ξεκίνησαν οι φυλετικές διακρίσεις –μεγέθους- στα ευρωπαϊκά ιδεώδη. Συνεπώς η εικόνα υπέρβαρων γυναικών είναι άρρηκτα συνυφασμένη για εκείνους με την υγεία και την οικονομική τους κατάσταση.

Αφγανιστάν
07ftsxwmps0212

Εδώ και αιώνες οι Αφγανοί βραβεύουν υπέρβαρες γυναίκες προκειμένου να επισημάνουν την πλήρη αντίθεση στο άγονο περιβάλλον. Η γυναικεία γονιμότητα, σχετίζεται με τα περιττά κιλά για εκείνους καθώς αποτελεί μια σαφή επιβεβαίωση μεταξύ των νομάδων, για την επιβίωσή τους στην έρημο. Τα ενδύματά τους κρύβουν την ακριβή έκταση τους γυναικείου σώματα, πάραυτα ένα παχουλό πρόσωπο με απαλά χαρακτηριστικά είναι ιδιαίτερα επιθυμητό στο Αφγανιστάν.

ΤΑΪΤΗ
08ftsxwmps0212

Το γαλλικό πολυνησιακό νησί της Ταϊτής, ήταν το σπίτι της γηγενής πρακτικής «ha ‘apori» Κυριολεκτικά σημαίνει «Να παχύνεις». Οι νέες υπέρβαρες γυναίκες παρουσιάζονταν στον αρχηγό, ώστε να κρίνει εάν είχαν ομορφιά και έλεγχο της γονιμότητας. Ο εορτασμός της παχυσαρκίας συνεχίζεται μέχρι και σήμερα και οφείλεται σε διατροφή πλούσια σε υδατάνθρακες και γάλα καρύδας. Οι γυναίκες στην Ταϊτή εξακολουθούν να επιδιώκουν τα παραπάνω κιλά προκειμένου να είναι όμορφα τα πρόσωπα και τα σώματά τους.

NAURU
09ftsxwmps0212

Γνωστό νησί για τα πρωτεία που κρατά στα ποσοστά διαβήτη και παχυσαρκίας. Από τις 14.000 του πληθυσμού αυτού του μικρού νησιού στο Νότιο Ειρηνικό, το 31% είναι παχύσαρκοι, με τις γυναίκες να έχουν ξανά τα ηνία για τους ίδιους λόγους, ομορφιάς και γονιμότητας. Τα φωσφορικά κοιτάσματα που καλύπτουν η συντριπτική πλειονότητα του νησιού, απαγορεύουν καλλιέργειες μεγάλης κλίμακας. Η εισαγωγή προϊόντων συνεχίζει να είναι απαγορευτική λόγω κόστους, έτσι τα ως επί το πλείστον φθηνά τρόφιμα, πλούσια σε θερμίδες που εισάγονται από τη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία οδήγησαν στην παχυσαρκία.

MAURITANIA
10ftsxwmps0212

Σε αυτό το καταδικασμένο από την ξηρασία έθνος της Αφρικής η γυναίκα, η ομορφιά και ο πλούτος είναι συνώνυμο της λέξης παχυσαρκία. Ακόμη και σήμερα για το λόγο αυτό, εξακολουθούν να σιτίζουν νεαρά κορίτσια καθημερινά με γάλα καμήλας, πλούσια σε λιπαρά. Στις γυναίκες ακόμη, οι οποίες αδυνατούν να πάρουν κιλά χορηγούνται αντισταμινικά και στεροειδή σκευάσματα, τα οποία ανοίγουν την όρεξη. Η άσκηση θεωρείται παρακινδυνευμένη για τις γυναίκες αυτές και μάλιστα αρκετοί άνδρες, χωρίζουν εάν η σύζυγός τους είναι ανίκανη να διατηρήσει τα κιλά που πήρε, μετά από μια εγκυμοσύνη.

Αν επιμένετε να κρατάτε τα κιλά σας λοιπόν αλλά το σύστημα δεν σας στηρίζει, τις βαλίτσες, τα κρουασάν σας και βουρ για αυτούς τους παραδείσους..

Μοιράσου το

Δες και αυτά

Ποιος Έλληνας τραγουδιστής δηλώνει: «Θα κοινωνούσα ακόμη κι αν ο προηγούμενος από μένα ήταν λεπρός»;

Ποιος Έλληνας τραγουδιστής δηλώνει: «Θα κοινωνούσα ακόμη κι αν ο προηγούμενος από μένα ήταν λεπρός»;

Στον Ρυθμό 949  μίλησε ο Νίκος Οικονομόπουλος και είχε να πει πολλά. Μεταξύ άλλων, όπως είδαμε στο πρωινό του Ant1, ο τραγουδιστής μίλησε για τον Θεό, την θρησκεία και την πίστη. ...

Κωνσταντίνος Αγγελίδης: Η νέα φωτογραφία αγκαλιά με τον γιο του

Κωνσταντίνος Αγγελίδης: Η νέα φωτογραφία αγκαλιά με τον γιο του

Ακόμα μια νέα φωτογραφία του Κωνσταντίνου Αγγελίδη ανέβασε η σύζυγος του. Η Εβελίνα Βαρσάμη έκανε ένα post στο facebook κι έτσι είδαμε τον παρουσιαστή να κοιμάται αγκαλιά με τον γιο ...

«H Ελένη Μενεγάκη έσκυβε πάνω από κάθε προσωπικό μας πρόβλημα»

«H Ελένη Μενεγάκη έσκυβε πάνω από κάθε προσωπικό μας πρόβλημα»

Στο περιοδικό Secret μίλησε ο Δημήτρης Αλεξάνδρου. Το μοντέλο αναφέρθηκε στην Ελένη Μενεγάκη, την συνεργασία τους και την σχέση τους. «Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται μετά τα 6 χρόνια συνεργασίας μας ...

Η Καγιά απαντάει στο unfollow της Χριστοπούλου: «Δεν το ξεκίνησα εγώ»

Η Καγιά απαντάει στο unfollow της Χριστοπούλου: «Δεν το ξεκίνησα εγώ»

Μετά από μια εβδομάδα η Βίκυ Καγιά μιλάει για το unfollow που της έκανε η Έλενα Χριστοπούλου στο instagram. Η Έλενα Χριστοπούλου δεν ακολουθεί πια την Βίκυ Καγιά και πριν ...

Έξαλλη με την Σπυροπούλου: «Όλα εδώ πληρώνονται!»

Έξαλλη με την Σπυροπούλου: «Όλα εδώ πληρώνονται!»

Πάει κι αυτή η φιλία! Σήμερα το μεσημέρι η Χριστίνα Παππά μίλησε για την κόντρα της με την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου και μάλιστα σε κάποιο σημείο φορτίστηκε τόσο πολύ που έβαλε τα ...