Τετάρτη 12 Αύγουστος

ΤΟ SEX ΜΕ ΤΟΝ EX

8 Μαρτίου 2012 · ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΕΗ
k2_items_src_cdbf366d9f51982d2973fefc5c0ec9b1

Μοιράσου το

Σενάριο 1.
Πέφτεις επάνω του, σε μια συγκέντρωση με κοινούς γνωστούς. Θυμάσαι πως μαζί μοιραστήκατε στιγμές πάθους, μίσους και έντασης. Το τέλος ήταν κακό, θορυβώδες κι εκρηκτικό. Και τώρα πρέπει να παραστήσεις την πολιτισμένη; Τη πειραγμένη; Την αδιάφορη; Την καλή; Την ωραία;
Έχεις θολώσει. Όλοι γύρω σου, γελάνε, διασκεδάζουν και πίνουν σαν να ναι στο γυμνάσιο… Εσύ προτιμάς να βλέπεις τηλεόραση μόνη σου σαν το ψωριάρη. Όχι πως συγκρατείς τι βλέπεις.

Διάγνωση: Μετα-Διαζυγίου σχέση έντασης και μίσους

Πρόγνωση: Τόσο άσχημο, αλλά και τόσο καλό.

Μπορείς να δεις τηλεόραση όλη την ώρα – ή να μπεκρουλιάζεις σιωπηλά ή ακόμη και ηχηρά, ή να αρχίσεις να μπαινοβγαίνεις νευρικά στην κουζίνα και το μπάνιο, μέχρι να συναντηθείτε «τυχαία». Και να καταλήξετε, να πνίξετε την αμηχανία σας, στο υπνοδωμάτιο των φίλων σας, πάνω στα γουναρικά και τα παλτά των καλεσμένων. Έντονα, απελπισμένα, θυμωμένα, παθιασμένα. Μετά θα επιστρέψετε στην αμηχανία σας, και τις τύψεις σας. Κανείς δεν θα μιλάει γι αυτό, και πιθανότατα ούτε για τίποτε άλλο.
Υπάρχει και ένα τραγούδι για την περίπτωσή σου: για το σεξ μετά το διαζύγιο από την τηλεοπτική σειρά «Cougar Town»,: «its the best you wont regret sex with the ex…..» Αφιερωμένο!

Όσο πιο σκληρό ήταν το διαζύγιο, όσο πιο έντονο και απότομο, τόσο πιο βρόμικο, απελπισμένο και ζωώδες, είναι το μεταχρονολογημένο σεξ. Είναι μαζί κι ανθρώπινο. Η ανάγκη να νιώσεις ότι σε «παίρνει» ακόμη, ότι διατηρείς δικαιώματα πάνω του, κάνει την εκδοχή μιας ερωτικής περιπέτειας γοητευτική.
Επίσης η αίσθηση του απαγορευμένου εντείνει τα ήδη τεταμένα συναισθήματα.
Η μυστικότητα, ο παραλογισμός, και τα απωθημένα είναι αυτά που το κάνουν τόσο αναπόφευκτο!

Πρόσεξε τι επιθυμείς γιατί θα το πάθεις
Ένα καυτό στα γρήγορα την ώρα του διαλείμματος της δουλειάς είναι ότι πρέπει για να σπάει η ρουτίνα σε δημόσιους-και ιδιωτικούς- υπαλλήλους. Για ευάλωτες πρώην συζύγους, είναι πάλι επικίνδυνο.

Αν υπάρχει ακόμη η αίσθηση της απόρριψης, η αίσθηση της απώλειας, κι η ανεκτόνωτη μοναξιά, θα σου βγει ξινό. Είναι η ένωση δύο ανθρώπων που έχουν μια τεράστια ποσότητα ενέργειας και η χημεία μεταξύ τους που μοιάζει πιο πολύ με μίσος. Έχετε συνηθίσει να βρίζεστε, και να προσβάλει ο ένας τον άλλον, και όπως φαίνεται έχει κολλήσει η βελόνα, στην παλαιότερη και πιο μοχθηρή φάση.
Φυσικά το σεξ είναι το καλύτερο! Βασικά, μιλάμε για δύο εφήβους λεηλατημένους από τις ορμόνες τους-υπό την επήρεια όλης της γκάμας των συναισθημάτων: θλίψης, οργής, ανακούφισης, τρόμου και εκδίκησης.
Μπορεί να συμβεί μία κι έξω. Ή μπορεί να τσιγαριστεί για λίγο, μέχρι να συντριβεί.
Και τα δύο σενάρια είναι καταδικασμένα να καταλήξουν άσχημα. Δεν μπορείς να το αποφύγεις. Όλες οι παλιές πληγές πριν πάνε στον Παράδεισο, περνάνε από την Κόλαση. Ξανα-ανοίγουν τις πληγές και η ωμότητα και οι δυσαρέσκειες ξαναβγαίνουν στην επιφάνεια αναπόφευκτα.
Συνήθως ένας από τους δύο ( συνήθως εσύ) τρέφει μια φαντασίωση ότι θα μπορούσατε να ξανασμίξετε, παρά τα όσα έχουν συμβεί, τώρα που το σεξ είναι καλό. Όταν αυτό δε συμβαίνει, τα πράγματα παίρνουν και πάλι άσχημη τροπή, κι ο πόνος είναι πιο μεγάλος, αφού σου χρεώνεις την αποτυχία διπλή.

 

Σενάριο 2.
Πρώην με οφέλη («Μήπως έχεις χάσει βάρος;»)

Έχει περάσει καιρός. Ο καθένας έχει συνεχίσει τη ζωή του. Πέρασαν οι εντάσεις κι οι θυμοί και τώρα πια τα πράγματα είναι πολύ πιο ήρεμα και ευχάριστα, ανάμεσα σε εσάς. Η πίεση είναι απενεργοποιημένη. Δεν ανταγωνίζεστε. Χωρίσατε και τα cd, και τα σερβίτσια και τις λάμπες και τον σκύλο. Κι αυτός πλέον μοιάζει πιο πολύ με αυτόν που ερωτεύτηκες κάποτε. Αυτός σε βλέπει και του φαίνεσαι καινούρια.

Έχεις πάρει κάποιο χρόνο για τον εαυτό σου, έκανες την απαραίτητη αναστήλωση μετά τον χωρισμό, άλλαξες μαλλιά, ρούχα κι άρχισες να εργάζεται έξω. Επιπλέον τα κιλά της στεναχώριας που έχασες, μοιάζουν πια με θαυματουργή δίαιτα. Κι οι δυο έχετε προσαρμοστεί πια στον αδυσώπητο νόμο της ελεύθερης αγοράς, τον κόσμο των εργένηδων, και είστε στα καλύτερά σας.
Έτσι, τα άκρα εξομαλύνονται. Αντί να κλείνετε τα τηλέφωνα, αρχίζετε πια να βγαίνετε για καφέ για να «μιλήσετε για τα παιδιά». Και τελικά είναι μεγάλη ανακούφιση να καθίσεις με κάποιον γνωστό, να πείτε δυο κουβέντες.
Κάποιον που ξέρεις τόσο καλά, και που είναι και στις ομορφιές του.
Μη ξεχνάμε πως είναι κι ο πατέρας των όμορφων παιδιών σου.

Τότε θυμάσαι όλα τα καλά κι αρχίζεις να αναρωτιέσαι αν τελικά ο χωρισμός ήταν ένα λάθος. Λες; Μετά, είναι λίγο το ποτό, λίγο η λάμψη στα μάτια, λίγο η αναθέρμανση της οικειότητας, λίγο που δεν σου χει φτουρήσει και τίποτα καλό μετά το χωρισμό, και παίρνουν τον λόγο τα κορμιά στις γνωστές τους διαδρομές.
Είναι σαν να ξαναπηγαίνεις σε ένα παλιό σου αγαπημένο στέκι.
Σε πιάνει η νοσταλγία κι η λαχτάρα.

Προειδοποίηση: Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα μαζί με το μέλι να αναστηθούν και τα φαντάσματα. Το σεξ, επανέρχεται στην παλιά χλιαρή του κατάσταση μετά από κανά δυο μήνες. Όλες οι παλιές αποσκευές επιστρέφουν με μεγάλη φόρα. Και τα προβλήματα ξαναδείχνουν τα δόντια τους με πιο μεγάλη ένταση. Όπως και στο παλιό σου στέκι, μετά από λίγες επισκέψεις, τελικά συνειδητοποιείς ότι σου φαίνεται ξεπερασμένο. Όχι πως δεν υπάρχουν και περιπτώσεις που τελικά το ζευγάρι σμίγει και πάλι, και ζουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.  Στα παραμύθια πολύ συχνά. Στη ζωή, πάλι, σπανιότερα…

Η θεωρία του Έβερεστ στο σεξ του διαζυγίου: Το επιλέγεις γιατί απλά μπορείς. Είναι εκεί, είναι γνώριμο, είναι σαν να μην έγινε. Που να τρέχεις στα ξένα χέρια;
Ειδικά αν είσαι η περίπτωση που είχε καλή σεξουαλική ζωή, αλλά κακό γάμο, είναι ότι πρέπει. Είναι διαθέσιμο. Είναι εύκολο. Είναι προβλέψιμο. Είναι ετοιμοπαράδοτο. Όπως και η πίτσα – είναι καλή, ακόμη κι αν είναι κακή.

Αυτό το σενάριο φαίνεται ακίνδυνο, αλλά αν συνεχίζεται για πάρα πολύ καιρό και δεν παίρνεις την απόφαση να κάνεις το επόμενο βήμα -που στην προκειμένη περίπτωση είναι το ίδιο και με το προηγούμενο- θα παραμένεις κολλημένη στο συναίσθημα που σου αφήνει το σεξ χωρίς προοπτική. Πόσος χρόνος είναι πολύς; Δεν έχω ιδέα.
Βλέποντας και κάνοντας…

 

Σενάριο 3.
Το μεγάλο αντίο

Τελευταία κατηγορία του σεξ μετά το διαζύγιο είναι το επιμνημόσυνο σεξ. Σε μια κηδεία, ανάμεσα στα κονιάκ και στα κόλλυβα, την ώρα που αποχαιρετάτε τη ζωή, υπό τη σκιά του μαύρου θεριστή, οι σαρκικές ηδονές αποκτούν άλλη αξία. Πόσο μάλλον όταν προσφέρονται σε οικογενειακές συνθήκες: με εχεμύθεια και συγκινησιακή φόρτιση.
Το μεγάλο αντίο, στον μακαρίτη, θρηνείται με έναν μεγαλειώδη τρόπο με τον πρώην σου, ξορκίζοντας τον θάνατο με επιθετικό τρόπο. Αυτό δεν είναι το λευκό-καυτό σεξ της οργής. Είναι η προσφορά, η σύμπνοια με το σεξ της οικειότητας, της απελπισίας και της θλίψης. Μπορείς να εμπιστευτείς τον άλλο και να του προσφέρεις ειλικρινά την αγάπη και την τρυφερότητά σου, χωρίς να νοιάζεσαι ότι θα εκτεθείς. Ως εδώ όλα καλά.
Φτάνει να ξέρεις πως ποτέ δεν θα λειτουργήσει. Είστε κι οι δυο κάτω από το καθεστώς της απόλυτης φόρτισης κι έχετε ανάγκη να εκφράσετε τα ανάμεικτα συναισθήματά σας. Θα θελες να μπορέσει να αναθερμανθεί και να σαι πάλι μαζί του αλλά αντί αυτού, σε περιμένουν μελαγχολικά απογεύματα για κάτι που και οι δύο ξέρετε ότι έχει ήδη χαθεί.
Εάν μπορείτε να αναθερμάνετε αυτήν την εμπιστοσύνη και την τρυφερότητα, και να τη βγάλετε στην κρεβατοκάμαρα (ή στο μπάνιο ή το πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου), μπορεί να καταλήξετε σε μια θεαματική συνεργασία ενός εντελώς νέου τρόπου προσέγγισης.
Δύσκολο, αλλά ποτέ δε ξέρεις.
Συμπέρασμα
Πάντως δεν έχει σημασία το πώς, το γιατί, το πότε, το αν -έχεις κάνει αποτρίχωση- και το πού, θα το κάνεις με την πρώην σου, το θέμα είναι να ξέρεις τι κάνεις.
Και να ξέρεις ότι ρισκάρεις.
Και να μην τρέφεις βέβαια, φρούδες ψευδαισθήσεις.

Μοιράσου το

Δες και αυτά

Τι πήγε να κάνει ο Χάρης στην εκπομπή της Αντελίνας;

Τι πήγε να κάνει ο Χάρης στην εκπομπή της Αντελίνας;

Από τον ΣΚΑΪ πέρασε μια βόλτα στον Alpha! Όπως είδαμε στο Happy Day, σήμερα ο Χάρης Βαρθακούρης θα βρεθεί στο «Αντελίνα χτύπα το κουδούνι» κάνοντας έκπληξη στην σύζυγο του. Τι ...

Στο νοσοκομείο η Μαρίνα Πατούλη: Τι έπαθε;

Στο νοσοκομείο η Μαρίνα Πατούλη: Τι έπαθε;

Χθες το βράδυ η Μαρίνα Πατούλη βρέθηκε στο νοσοκομείο μετά από ατύχημα που είχε μέσα στο σπίτι της. Μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook η ίδια μας ενημέρωσε ...

«Η αλήθεια είναι πως δε ξαναπήρα 35 κιλά. Πήρα 45!»

«Η αλήθεια είναι πως δε ξαναπήρα 35 κιλά. Πήρα 45!»

Και εξηγεί το γιατί! Στο τελευταίο της video στο YouTube η Εβελίνα Νικόλιζα μιλάει για τα κιλά που πήρε χωρίς να ευθύνεται γι’ αυτό κάποιο πρόβλημα υγείας. «Είμαστε εδώ σε ένα βίντεο ...

Μύθοι κι αλήθειες για το σεξ: To πραγματικό μυστικό για

Μύθοι κι αλήθειες για το σεξ: To πραγματικό μυστικό για "καλύτερο σεξ"!

Από JoyTv Οι προτάσεις για ένα καλύτερο σαλόνι, ένα πιο νόστιμο κέικ, μία πιο λειτουργική σχέση, ένα πιο παθιασμένο σεξ, είναι συχνά από μόνες τους παγίδες εάν δεν περιέχουν και τις λεπτομέρειες που για ...

Όλγα Κιουρτσάκη: Αποκάλυψε το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει εδώ και 13 χρόνια!

Όλγα Κιουρτσάκη: Αποκάλυψε το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει εδώ και 13 χρόνια!

Με μια φωτογραφία στο instagram μίλησε για την κατάσταση της υγείας της. Η Όλγα Κιουρτσάκη ανέβασε μια εικόνα από την παραλία για να μας δείξει τα σημάδια της λεύκης που έχει ...