Τετάρτη 11 Δεκέμβριος

ΤΟ ΣΕΞ ΤΗΣ ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗΣ

24 Μαΐου 2013 · ΚΑΠΡΑΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ
k2_items_src_6dc6fb6df728ae7dd216f54153f14935

Μοιράσου το

Τα σεξ της μετατόπισης. Δηλαδή ποια σεξ? Ποια μετατόπιση? Κάτσε ρε παιδάκι μου και συ! Μην βιάζεσαι…. Άκου να δεις.

Το σεξ της συμφιλίωσης 

Το σεξ συμφιλίωσης (make-up sex) είναι το σεξ μετά από έναν πολύ έντονο καβγά που οι περισσότεροι άνθρωποι περιγράφουν ως «άγριο και εξαιρετικά ικανοποιητικό». Ναι, ξέρω, ανήκεις κι εσύ σε αυτούς τους περισσότερους… 

Γιατί, όμως, το σεξ μετά από έναν τσακωμό ή πριν από ένα χωρισμό…

… είναι τόσο…. ξεχωριστό? ( εκτιμάς ελπίζω την κομψότητα της διατύπωσης μου!)

Μετατόπιση της διέγερσης

Η βασική εξήγηση για την έξαψη στο σεξ συμφιλίωσης είναι η μετατόπιση της διέγερσης από τη μία κατάσταση στην άλλη. Όταν το άτομο διεγείρεται από ένα ερέθισμα (καβγάς) είναι πολύ ευάλωτο στο να διεγερθεί την ίδια στιγμή από ένα άλλο (σεξ) και μάλιστα περισσότερο! Άρα ο Τάκης δεν είναι εντελώς μπούφος που λέει ότι καμιά φορά είναι τόσο καλό, που αξίζει να μου τσαταλιάζει τα νεύρα πριν!

Το πείραμα που έγινε το 1974 από τους Donald Dutton και Arthur Aron εξηγεί ακριβώς αυτό: τη σύνδεση άλλων διεγερτικών συναισθημάτων με το σεξ. Σε αυτό το πείραμα, λοιπόν, έδωσαν σε άνδρες περαστικούς να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο. Οι μισοί από αυτούς περνούσαν εκείνη την ώρα από μια «φοβιστική» κρεμαστή γέφυρα ενώ οι άλλοι μισοί διέσχιζαν μια «ασφαλή» γέφυρα που δεν προκαλούσε φόβο. Το ερωτηματολόγιο έδωσε σε όλους μια πολύ ελκυστική γυναίκα. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι ήταν ανασφαλείς και σε κατάσταση φόβου γιατί περνούσαν από την πρώτη κρεμαστή γέφυρα, διεγέρθηκαν πολύ περισσότερο σεξουαλικά από την παρουσία της γυναίκας. 

Ακόμα και σε περιπτώσεις ανθρώπων που κλείστηκαν σε ανσανσέρ για πολλές ώρες,μερικοί από τους «εγκλωβισμένους» ανέφεραν μετά ότι κάποια στιγμή το αίσθημα κλειστοφοβίας έδωσε τη θέση του στην σεξουαλική διέγερση. Αυτό θα το επιβεβαιώσω και εγώ και θα βάλω πλάτη στη φίλη επιστήμη που τόσο καιρό αγόγγυστα με στηρίζει! 

Εκτός από τη μετατόπιση της διέγερσης, η έξαψη στο σεξ μετά από καβγά ενισχύεται και από τη γρήγορη αλλαγή της διάθεσης καθώς και από την, έστω παροδική, ανακούφιση της συμφιλίωσης με τον σύντροφο,αφού στο υποσυνείδητο μας συχνά ο καβγάς μεταφράζεται ως τέλος της σχέσης. Η τόσο πρακτική απόδειξη που προσφέρει το σεξ ότι δυο άνθρωποι συνδέονται, μας κάνει να αισθανόμαστε ακόμα πιο κοντά με τον σύντροφό μας μετά. 

Το σεξ του χωρισμού

Σεξ του χωρισμού λέμε «το γλυκόπικρο, παθιασμένο σεξ που κάνεις με το σύντροφο σου λίγο πριν ή λίγο αφού χωρίσετε». Το αποχαιρετηστήτριο σεξ, δηλαδή η τελευταία (και καλά) φορά που θα κάνετε μεταξύ σας σεξ δημιουργεί το αίσθημα της λύπης. Η λύπη είναι ένα διεγερτικό συναίσθημα που ενεργοποιεί το μηχανισμό μετατόπισης της διέγερσης που είπαμε πριν όπως ακριβώς κάνουν ο θυμός ή ο φόβος των προηγούμενων παραδειγμάτων. 

Επιπλέον, επειδή πρόκειται για ένα οριστικό τέλος οι άνθρωποι απαλλάσσονται από τις αναστολές και τους περιορισμούς που μας επιβάλλει η ανησυχία για το «αύριο». Έτσι απολύτως ελεύθεροι εστιάζουν στην απόλαυση της στιγμής ξεχνώντας τις δυσκολίες του παρελθόντος και τα άσχημα κομμάτια της σχέσης τους. 

Για έχε το νου σου!

Στο σεξ της επανασύνδεσης υπάρχει ο κίδυνος να καταλήξει σαν ένα είδος εθισμού: δηλαδή μπορεί να προκαλείτε επίτηδες τσακωμούς ή να μην παίρνετε όσο σοβαρά χρειάζεται την μεταξύ σας διαφωνία. Επίσης υπάρχει περίπτωση τα πράγματα να οξύνονται όσο περνά ο καιρός και κάθε καβγάς να είναι ακόμα πιο έντονος, φτάνοντας ακόμα και τα όρια ης σωματικής βίας. 

Από την άλλη, το σεξ του χωρισμού μπορεί να δείχνει ότι πρόκειται για μαια κοινή απόφαση και ότι επιθυμείτε να παραμείνετε φίλοι,αλλά μπορεί να είναι στενάχωρο και πολύ οδυνηρό. Είναι πιθανό ακόμα να γεννηθούν δεύτερες σκέψεις σε έναν από τους δύο για επανασύνδεση, πράγμα που μπορεί να μπλέξει πολύ την κατάσταση και να δημιουργήσει απογοητεύσεις. 

Το σημαντικότερο το φύλαξα για το τέλος! Για να κάνεις καλό σεξ δεν χρειάζεται να λυσσά ς και να θυμώνεις,να φοβάσαι ή να στεναχωριέσαι προκειμένου να γίνει αυτή η άτιμη η μετατόπιση διέγερσης. Αυτό,σου λέει η επιστήμη, μπορεί να επιτευχθεί και από μετατόπιση θετικών συναισθημάτων: αγάπη, έρωτας, κατανόηση, φροντίδα ή απόλαυση μιας κοινής εμπειρίας. Για σκέψου το σε παρακαλώ και μετατοπίσου αναλόγως!

 

Μοιράσου το

Δες και αυτά

Κι όμως η Κάτια Ταραμπάνκο ήταν μοντέλο στην Ελένη!

Κι όμως η Κάτια Ταραμπάνκο ήταν μοντέλο στην Ελένη!

Όχι που δεν θα το ανακάλυπταν πως έχει κάνει πέρασμα και από εκεί. Η Κάτια Ταραμπάνκο είναι από τα κορίτσια του GNTM που έχουν δουλέψει στο χώρο του modeling. Και πριν ...

Και να φανταστείς πως τον θέλουν πολλές: «Ένα μήνυμα έγραφε κοίτα φάτσα που μας το παίζει και ζεν πρεμιέ»

Και να φανταστείς πως τον θέλουν πολλές: «Ένα μήνυμα έγραφε κοίτα φάτσα που μας το παίζει και ζεν πρεμιέ»

Ο ηθοποιός που δέχτηκε αυτό το μήνυμα, αρέσει σε πολλές γυναίκες. Αλλά σίγουρα όχι σε όλες και είναι λογικό! Ο Παναγιώτης Μπουγιούρης μίλησε στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου και αποκάλυψε ένα περίεργο ...

Το χαζό λάθος στο trailer του GNTM που πρόδωσε τη συνέχεια του παιχνιδιού

Το χαζό λάθος στο trailer του GNTM που πρόδωσε τη συνέχεια του παιχνιδιού

Ένα κακό και απρόσεχτο μοντάζ ήταν αρκετό για να προδώσει τη συνέχεια του παιχνιδιού και να επιβεβαιώσει τα spoilers. Χθες, μετά το τέλος του επεισοδίου, είδαμε το trailer του GNTM ...

Οι φήμες οργιάζουν: Νέα εγκυμοσύνη στην Ελληνική showbiz;

Οι φήμες οργιάζουν: Νέα εγκυμοσύνη στην Ελληνική showbiz;

Δεν ξέρουμε ακόμα με σιγουριά, αλλά οι φήμες αυτό λένε για τα παιδιά! Πριν από μερικές ημέρες η Αλεξάνδρα Ούστα, η πρώην σύντροφος του Σάκη Μπουλά, εμφανίστηκε σε πρεμιέρα με ...

Σταμάτα ότι κάνεις: Ο Νίκος Κοκλώνης έβγαλε καινούργιο video clip

Σταμάτα ότι κάνεις: Ο Νίκος Κοκλώνης έβγαλε καινούργιο video clip

Νόμιζες πως το video clip με την Χριστίνα Παππά ήταν και το μόνο που θα έκανε ο Νίκος Κοκλώνης πάνω στο κέφι; Όχι βέβαια! Χθες το βράδυ ανέβηκε στο YouTube το ...