Κυριακή 15 Δεκέμβριος

Το περίφημο σημείο G

7 Φεβρουαρίου 2012 · ΜΑΙΡΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ
k2_items_src_3f4808b525a42a0bb340252b3c0de1d3

Μοιράσου το

Το σημείο G. Τι είναι;

Πού είναι; Πως το βρίσκεις; Γιατί κάποιοι το αμφισβητούν ότι υπάρχει; Τόσα ερωτήματα για ένα σημείο στο μέγεθος του 2ευρω.

Το σημείο Grafenberg η αλλιώς σημείο G το ανακάλυψε ο Ernst Grafenberg, ένας Γερμανός γυναικολόγος. Ήταν ο πρώτος που το περιέγραψε ως μια ερωτική ζώνη που βρίσκεται στο πρόσθιο τοίχωμα του κόλπου κατά μήκος της πορείας της ουρήθρας, το οποίο διογκώνεται κατά την διάρκεια του σεξουαλικής διέγερσης. Θα σας τα πω λίγο επιστημονικά γιατί κάνω μετάφραση από επιστημονικό άρθρο. Προσωπικά είμαι σίγουρη για την ύπαρξη του από εμπειρία. Σχετικά μεγάλη το εντόπισα και για να σας πω την αλήθεια μέχρι τότε νόμιζα ότι είναι μύθος.

Όταν πρωτοσυνέβη ο οργασμός από αυτό το σημείο εντυπωσιάστηκα τόσο πολύ που googlαρα ότι υπάρχει στο ιντερνετ σχετικό. Η περιοχή που καταλαμβάνει το σημείο G λοιπόν, ονομάζεται «ουρηθρικό σφουγγάρι» και είναι ένας ιστός που περιβάλλει την ουρήθρα (ο σωλήνας από τον οποίο βγαίνουν τα ούρα) ο οποίος διογκώνεται με τα υγρά τα οποία παράγονται κατά την διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης. Μοιάζει λίγο με τον αδένα του προστάτη στους άνδρες και αποτελείται από ένα περίπλοκο σύστημα ιστών, εκκρίσεων (αδένας του Skene), το εσωτερικό του πυελικού νεύρου και μύες που συνδέονται μεταξύ τους κατά την διάρκεια του διεγερτικού κύκλου. Στις περισσότερες γυναίκες ο ιστός αυτός είναι πολύ ευαίσθητος στην πίεση και ο ερεθισμός μπορεί να οδηγήσει σε υψηλά επίπεδα διέγερσης και έντονους οργασμούς.

Η ύπαρξη του σημείου G έχει γίνει παγκοσμίως αποδεκτή και τα πιο δημοφιλή βιβλία σεξολογίας το αντιμετωπίζουν σαν γεγονός. Σε μια μελέτη που έγινε και αφορούσε την γυναικεία εκσπερμάτωση φάνηκε πως το 84% των 1300 γυναικών επαγγελματιών που ανταποκρίθηκαν στην έρευνα αναφέρθηκαν σε μια ευαίσθητη περιοχή στον κόλπο κι ανέφεραν εκσπερμάτωση.

Πού βρίσκεται το σημείο G;
Το σημείο G έχει παραμείνει αδιόρατο στο παρελθόν καθώς όταν δεν βρίσκεται σε σεξουαλική διέγερση είναι σχετικά μικρό και δύσκολο να εντοπιστεί και ειδικά περισσότερο επειδή είναι εσωτερικό και δεν μπορείς να το δεις όπως την κλειτορίδα. Μπορείτε να το βρείτε στο εσωτερικό του κόλπου περίπου σε 1 με 2 εκατοστά βάθος με τα δάχτυλα σας και να το νιώσετε στα τοιχώματα στο πάνω μέρος του κόλπου, ακριβώς πίσω από την λεκάνη. Εκεί είναι ένας ιστός που φαίνεται την υφή ρυτιδιασμένος κι έχει σχήμα σαν δαμάσκηνο. Αυτό θα διογκωθεί με την βοήθεια των υγρών καθώς θα έχει ερεθιστεί από την τριβή και την δυνατή πίεση με αποτέλεσμα να γίνεται αισθητό μέσω της αφής.

Πώς το βρίσκεις;
Ο καλύτερος τρόπος να βρείτε το σημείο G είναι μέσω του σεξουαλικού παιχνιδιού και του πειραματισμού με τον σύντροφο σας ή με τον εαυτό σας. Μέσα από την προσωπική εξερεύνηση σιγουρευτείτε ότι έχετε διαλέξει μια άνετη θέση στο κρεβάτι σας ή σε μια καρέκλα, μισοκαθισμένες με την πλάτη λυγισμένη, τους μηρούς σας ανοιχτούς και τα γόνατα σας λυγισμένα προς τα πάνω και προς το μέρος σας, έτσι ώστε να μπορέσετε να το φτάσετε εύκολα. Το σημείο G αποκαλύπτεται μόνον όταν η γυναίκα είναι ιδιαίτερα ερεθισμένη οπότε κάθε μορφή σεξουαλικής διέγερσης ή πράξης είναι καλοδεχούμεη και διευκολύνει την εξερεύνηση του σημείου. Μόλις νιώσετε λοιπόν αρκετά ερεθισμένη, εσείς ή ο σύντροφος σας μπορεί να εξερευνήσει το εσωτερικό τοίχωμα του κόλπου ( 1 με 2 εκατοστά βάθος ) και να βρει τον στυτικό ιστό ο οποίος θα είναι λίγο πρησμένος και γεμάτος εξογκώματα σε αντίθεση με τον γύρω γύρω ιστό ο οποίος είναι «ομαλός». Θα ήταν καλύτερο να χρησιμοποιούσατε τα δάχτυλα σας για την εξερεύνηση του σημείου G. Περιττό να πούμε ότι αν έχετε μακριά νύχια θα ήταν καλύτερο να τα κόψετε πριν την εξερεύνηση καθώς μπορείτε έτσι να τραυματίσετε και να γρατζουνίσετε τους ευαίσθητους εσωτερικούς ιστούς. Σε μερικές γυναίκες το σημείο G μπορεί να είναι όσο μεγάλο όσο ένα βερίκοκο, ενώ σε κάποιες άλλες μπορεί να είναι τόσο μικρό όσο ένα κεράσι. Θα καταλάβετε όταν «χτυπήσετε» το σημείο G από την ξεχωριστή αίσθηση που δημιουργεί. Η διέγερση μπορεί να σας προκαλέσει μια πολύ έντονη ευχαρίστηση ή μπορεί να σας κάνει να θέλετε να ουρήσετε.

Πως να το ερεθίσετε.
Η απάντηση κάθε γυναίκας στη σεξουαλική διέγερση και ευαισθησία είναι διαφορετική. Όπως ορισμένες γυναίκες απολαμβάνουν την ευθεία διέγερση στην κλειτορίδα ενώ άλλες όχι, το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με το σημείο G. δειάσετε τη φούσκα σας πρώτου προσπαθήσετε να ερεθίσετε το σημείο G.

Ακολουθούν τα βήματα για ερεθισμό του σημείου G σας και εκσπερμάτιση

 1. Αναπνεύστε βαθειά και χαλαρώσετε. Το να είστε χαλαροί είναι ένα σημαντικό κομμάτι στο να δημιουργήσετε οργασμό στο σημείο G. Αρχίστε πιέζοντας τους μυς του αιδοίου και φανταστείτε ότι το σημείο G φουσκώνει και ερεθίζεται. Αργά χαϊδέψτε το αιδοίο, την κλειτορίδα, την ουρήθρα και το άνοιγμα του αιδοίου.
 2. Βάλτε ένα η δύο λιπασμένα δάχτυλα μέσα στο αιδοίο σας και αρχίστε να αισθάνεστε που είναι το σημείο G σας. Αισθανθείτε το ρυτιδιασμένο σημείο στη μέση.
 3. Εφαρμόστε απαλή αλλά σφικτή πίεση. Το σημείο G αντιδρά καλύτερα σε πολύ σφικτή πίεση. Παρατηρείστε τη διαφορά στο πως κάθε άγγιγμα σας κάνει να αισθάνεστε, δηλαδή μούδιασμα ή ερωτική αίσθηση. Χρησιμοποιήστε διαφορετικούς τύπους χαϊδέματος και ποικίλους τύπους πίεσης για να δείτε ποιο είναι το καλύτερο. Το κυκλικό η το μπρός πίσω χάιδεμα είναι το καλύτερο για τις περισσότερες γυναίκες. Μερικές γυναίκες απολαμβάνουν την έντονη διείσδυση και σπρώχνουν την λεκάνη τους ψηλά για να τοποθετήσουν τις ωθήσεις στην καλύτερη δυνατή θέση. Συνήθως οι περισσότερες γυναίκες βρίσκουν ότι μία βαθειά σφιχτή πίεση χρειάζεται για να ερεθίσεις το σημείο G. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε διάφορα sex toys που είναι ειδικά σχεδιασμένα για ερεθισμό του σημείου G.
 4. Αν αισθανθείτε ότι θέλετε να ουρήσετε αυτό είναι καλό. Ο ερεθισμός του σημείου G δίνει αυτή την αίσθηση. Συνεχίστε με ότι σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα. Θυμηθείτε να αναπνέετε βαθειά και να χαλαρώνετε.
 5.  Συνεχίστε να ερεθίζετε το σημείο.
 6. Τη στιγμή που το σημείο G σας έχει φουσκώσει και γεμίσει με υγρά μπορείτε τώρα να προσπαθήσετε να εκσπερματώσετε. Είναι καλύτερα να έχτε ήδη στρώσει μεγάλες απορροφητικές πετσέτες από κάτω σας. Μπορεί να αισθανθείτε μεγάλη ποσότητα υγρών να τρέχουν από τα μπούτια σας και σίγουρα θα χετε την ανάγκη να ουρήσετε. Αν ακόμα δεν τα καταφέρατε συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο. Να ξέρετε ότι όσο νιώθετε ότι έχτε ανάγκη να ουρήσετε τόσο πιό κοντά ειστε στον οργασμό από το σημείο G.

Αν το προσπαθήσετε και δεν θα τα καταφέρετε μην ανησυχείτε. Πολλές γυναίκες δεν το κάνουν την πρώτη φορά που προσπαθούν. Μερικές φόρες επίσης οι γυναίκες μπορεί να αγχωθούν και να προσπαθήσουν να κρατήσουν την αίσθηση ότι χρειάζεται να ουρήσουν. Χρειάζεται να ακολουθήσετε την αίσθηση της ούρησης και να μην την καταπολεμήσετε. Μπορεί επίσης να υπάρχουν πολλοί άλλοι λόγοι για τους οποίους δεν μπορείτε να το κάνετε. Επίσης συνεχίζετε να προσπαθείτε καθώς η προσπάθεια θα το κάνει τέλειο. Είναι καλύτερα αυτό το παιχνίδι να το συνεχίσετε με τον σύντροφο σας κι όταν το πετύχετε θα είναι πραγματικά μοναδικό.

Ποια είναι η αίσθηση;

Η σεξουαλική απόκριση θα είναι διαφορετική σε κάθε γυναίκα. Το σημείο G δεν είναι ένα μαγικό κουμπί που μπορεί να πιέζετε και απλά να παράγει οργασμούς τουλάχιστον στις περισσότερες γυναίκες. Ορισμένες γυναίκες θα νιώσουν ελάχιστα η τίποτα. Πολλές γυναίκες αισθάνονται μια έντονη τάση να (σπρώξουν προς τα κάτω), που είναι ίδια αίσθηση του σπρωξίματος όταν γεννάνε. Πάντως ορισμένες θα βιώσουν έντονους οργασμούς που είναι δομικά διαφορετικοί από τους κλειτοριδικούς οργασμούς. Οι βαθμίδες διέγερσης ποικίλλουν από γυναίκα σε γυναίκα και εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται:

 • Η χρονική στιγμή. Η διέγερση του σημείου G ποικίλει σε διαφορετικές στιγμές του μήνα και από μέρα σε μέρα.
 • Η διάθεση στην οποία βρίσκεστε και πόσο σεξουαλικά ερεθισμένη είστε. Οι περισσότερες γυναίκες χρειάζονται να προερεθιστούν για να απολαύσουν τη διέγερση του σημείου G. Επίσης όσο πιο πολύ χαλαρά νιώθετε τόσο πιο εύκολα θα είναι να διεγείρετε το σημείο G.
 • To πόσο άνετα αισθάνεστε για το σεξ και τη διέγερση του σημείου G γενικά. Πολλές γυναίκες έχουν ενδοιασμούς για το σημείο G τους. Υπάρχει πραγματικά; Πως δεν το ένιωσα πότε πριν; H Deborah Sundagl αναφέρει ότι μερικές γυναίκες δυσκολεύονται να βρουν το σημείο G τους γιατί «για 400 χρόνια τους λέγετε ότι ο γυναικείος προστάτης δεν υπάρχει ή ότι δεν λειτουργεί. Εάν σου λένε από κάθε γωνιά της κοινωνίας ότι κάτι δεν υπάρχει, τελικά το πιστεύεις». Επίσης πολλοί άνθρωποι ακόμα αισθάνονται άβολα με τη σεξουαλικότητά τους ή έχουν ενοχές με την αυτοϊκανοποίηση εξαιτίας μακραίωνων κοινωνικών στιγματισμών που αφορούν το σεξ και τον αυνανισμό.
 • Ορισμένες γυναίκες μπορεί να θεωρήσουν άβολη την αίσθηση της ούρησης που δημιουργείται από τον ερεθισμό του σημείου G. Θυμηθείτε ότι το σημείο G σας είναι κοντά στη φούσκα σας και σχετίζεται με τον ανδρικό προστάτη που είναι υπεύθυνος για την ανδρική εκσπερμάτιση. Διδαχτήκαμε από παιδιά να μην ουρούμε στο κρεβάτι άρα αυτή η απόκριση στη σεξουαλική διέγερση μπορεί να φαίνεται αφύσικη ή να σας κάνει να ντρέπεστε. Πάντως αυτή είναι μία φυσική απόκριση και αν σας συμβεί μπορεί να είναι απίστευτα ευχάριστο αν αφήσετε τον εαυτό σας να φτάσει στα άκρα.
 • Η πρώτη φορά δεν είναι πάντα θέλγητρο. Μπορεί να μην αισθανθείτε ερεθισμό του σημείου G την πρώτη φορά που θα προσπαθήσετε να το εξερευνήσετε. Ίσως να είστε πολύ νευρική ή να περιμένετε πάρα πολλά. Μερικές φορές εάν δίνετε υπερβολική βάση στο στόχο(επιθυμώντας να βιώσετε εκπληκτικούς οργασμούς από την αρχή),αυτό μπορεί να διαλύσει την εμπειρία της σεξουαλικής εξερεύνησης για εσάς. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι είναι το ταξίδι και όχι ο προορισμός που είναι σημαντικός κατά τη διάρκεια της εξερεύνησης του σημείο G.
 • Tέλος κάποιες γυναίκες δεν απολαμβάνουν τη διέγερση του σημείο G. Ενώ ορισμένες γυναίκες απολαμβάνουν την διείσδυση στο αιδοίο άλλες απολαμβάνουν την κλειτοριδική διέγερση. Καθένας είναι διαφορετικός. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να αφιερώσετε χρόνο για να εξερευνήσετε το σώμα σας και να μάθετε περισσότερα για τις σεξουαλικές σας αποκρίσεις. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το σημείο G είναι απλά ένα κομμάτι της γυναικείας ανατομίας. Δεν χρειάζεται να αισθανθείτε πίεση για να προσπαθήσετε να το απολαύσετε ή να ντραπείτε επειδή δεν αποκρίνεστε σε αυτό όπως νομίζετε ότι θα έπρεπε. Η διέγερση του σημείο G δεν στέλνει όλες τις γυναίκες στο φεγγάρι.

Σημείο G και οργασμός.

Συχνά κατά τη διάρκεια του ερεθισμού το σημείο G θα γίνει ιδιαίτερα ευαίσθητο και πολλές γυναίκες αισθάνονται αυξανόμενη ευφορία και διέγερση. Ορισμένες γυναίκες μπορεί να θελήσουν να χρησιμοποιήσουν κλειτοριδική διέγερση για να ενισχύσουν την εμπειρία. Καθώς αυτή η ευφορική αίσθηση και η σεξουαλική διέγερση κλιμακώνει μπορεί να αισθανθείτε ότι είστε έτοιμες να εκραγείτε. Aυτή είναι η στιγμή που πρέπει να αφεθείτε στα άκρα της σεξουαλικής έκστασης και να βιώσετε έναν οργασμό μέσω του σημείου G.

Ορισμένοι οργασμοί του σημείο G είναι σαν έκρηξη σεξουαλικής ενέργειας που βιώνετε μέσω βαθιών τρανταγμάτων του σώματος. Άλλοι είναι σαν μία κυματιστή επίδραση που στέλνει γαργαλιστικά κύματα ευχαρίστησης εντός σας. Οι οργασμοί στο σημείο G μπορεί να διαρκέσουν περισσότερο από τους κλειτοριδικούς με μεγαλύτερες και βαθύτερες συστολές. Πολλές γυναίκες παρατηρούν ότι ένας τέτοιος οργασμός ακολουθεί μια σειρά μικρότερων οργασμών οι οποίοι βρίσκονται στο πικ τους. Για ορισμένες γυναίκες αυτοί οι οργασμοί είναι πιο έντονοι από κάθε άλλο τύπο που έχουν βιώσει. Δε θα βιώσουν όλες οι γυναίκες εκσπερμάτιση, η οποία μπορεί να μην συμβαίνει κάθε φορά. Πάντως όλες οι γυναίκες έχουν έναν αδένα του Skene και μπορούν.

Γυναικεία εκσπερμάτιση.

Ορισμένοι άνθρωποι στην ιατρική κοινότητα αρνούνται το γεγονός ότι τα παραπάνω συμβαίνουν και τα θεωρούν ουρική ακράτεια. Πάντως υπάρχουν εμπεριστατωμένες μελέτες που αποδεικνύουν την ύπαρξή τους. Για τις περισσότερες η πρώτη φορά είναι συχνά επιτυχής και αποτελεί μεγάλη έκπληξη. Ορισμένες γυναίκες θα έχουν μόνο λίγες σταγόνες σε ένα κουταλάκι του γλυκού υγρού ενώ άλλες θα έχου μεγάλες ποσότητες υγρού μαζί με πίδακες που φτάνουν σε μερικές περιπτώσεις σε αρκετό ύψος.

Η σεξολόγος Annie Sprinkle αναφέρει ότι οι βαθιές ανάσες, το σφίξιμο και ξεσφίξιμο των μυών θα σας επιτρέψουν να βιώσετε έναν βαθύτερο οργασμό και παράλληλα με τον ερεθισμό του σημείου G θα φέρουν την εκσπερμάτωση πιο εύκολη.
Ποια είναι τα συστατικά του υγρού της γυναικείας εκσπερμάτισης; Ανάλυση του υγρού έχει δείξει ότι διαφέρει από τα ούρα καθώς περιέχει υψηλά επίπεδα φωσφατάσης, γλυκόζης και φρουκτόζης. Έχει την ίδια πυκνότητα με το νερό και είναι γαλακτώδης, συνήθως άοσμη με μικρή μυρωδιά υγρού που μπορεί να είναι ελαφρά γλυκό εξαιτίας του σακχαρούχου περιεχομένου (γλυκόζη, φρουκτόζη).

Μοιράσου το

Δες και αυτά

Χωρίς εκπομπή σήμερα η Ελένη Μενεγάκη: Τι συμβαίνει;

Χωρίς εκπομπή σήμερα η Ελένη Μενεγάκη: Τι συμβαίνει;

Γιατί δεν θα βγει η εκπομπή της στον αέρα; Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Alpha, η Ελένη Μενεγάκη δεν θα κρατήσει παρέα σήμερα στους τηλεθεατές της λόγω της στάσης ...

Ό,τι δηλώσεις είσαι: «Είμαι ο καλύτερος καλλιτέχνης που δημιούργησε ο Θεός»

Ό,τι δηλώσεις είσαι: «Είμαι ο καλύτερος καλλιτέχνης που δημιούργησε ο Θεός»

Τα τελευταία χρόνια όπου σταθεί και όπου βρεθεί μιλάει για την αγάπη του στο Θεό. Αυτήν τη φορά μίλησε στην εκκλησία  Lakewood στο Χιούστον του Τέξας και μας είπε πως είναι ο καλύτερος ...

Ποια παίκτρια του φετινού GNTM χώρισε μετά από 2 χρόνια σχέσης;

Ποια παίκτρια του φετινού GNTM χώρισε μετά από 2 χρόνια σχέσης;

Μόλις βγήκε από το παιχνίδι  και μάθαμε πως χώρισε! Η Σπυρούλα Κάιζερ μίλησε στην κάμερα του πρωινού του Star και αποκάλυψε πως έβαλε τέλος στη σχέση που είχε εδώ και δυο χρόνια, ...

Εξελίξεις: Ποιος παραιτήθηκε από την εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα;

Εξελίξεις: Ποιος παραιτήθηκε από την εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα;

Τι είναι αυτό που διαβάσαμε; Σύμφωνα με ρεπορτάζ του YouWeekly ένα από τα βασικά μέλη της εκπομπής «Μεσημέρι» παραιτήθηκε. Όπως διαβάζουμε η Ελεάννα Τρυφίδου, μετά τον χαμό που έγινε με τα σχόλια ...

Θυμάσαι τον «Πλαπούτα» από τη σειρά «Της Ελλάδος τα παιδιά»; Δες πως είναι σήμερα!

Θυμάσαι τον «Πλαπούτα» από τη σειρά «Της Ελλάδος τα παιδιά»; Δες πως είναι σήμερα!

Λίγοι γνωρίζουν το πραγματικό του όνομα, αφού οι περισσότεροι τον θυμούνται ως «Πλαπούτα». Ο Νίκος Αλεξίου μίλησε στο Happy Day για την επιτυχία που είχε η σειρά του Ant1  «Της Ελλάδος τα ...