Τετάρτη 12 Μάιος

Ο ΑΥΤΟΧΕΙΡΑΣ ΟΡΓΑΣΜΟΣ

21 Μαρτίου 2012 · ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΕΒΙΔΟΥ
k2_items_src_0776cd174c6a8feb115a5ad1770aa06a

Μοιράσου το

Είναι το «σόλο» σεξ το κλειδί για το γυναικείο οργασμό;
Είναι οικείος, είναι γρήγορος, εύκολος και σίγουρος κι είναι από σένα για σένα-κι επίσης δεν έχει απαιτήσεις να χεις ξυρισμένα πόδια, ή να φοράς άβολα στριγκ: η σίγουρη λύση για να δεις αστέρια, να ακούσεις βιολιά και πουλιά: ο αυτόχειρας οργασμός…

Το να θες να έρθεις σε οργασμό κατευθείαν με το που πας στο κρεβάτι με κάποιον, χωρίς να έχεις πριν από μόνη σου ψάξει και εντοπίσει, τα κλειδιά που σε οδηγούν στην κορύφωση, είναι σαν να ξεναγείς έναν άγνωστο στο σπίτι σου, χωρίς να το έχεις εξερευνήσει πριν εσύ. Μπορεί και να βρει τη σωστή πόρτα, αλλά θα ναι στη τύχη, και μάλλον δε θέλεις να αφήσεις την ευχαρίστησή σου στο έλεος ενός τόσο αστάθμητου παράγοντα.
Έτσι δεν είναι; Αφού πρώτα έχεις βρει εσύ το δρόμο για το μεγάλο «Ααααα», με τη σωστή καθοδήγηση θα κάνεις και τον φίλο σου να βρει τα κουμπιά σου…

…και να φτάσετε μαζί στο Γκρααλ της ηδονής(!). Δεν είναι πάντα εύκολο. Οι άντρες συνήθως επενδύουν στην υστεροφημία τους, αλλά θέλουν τη συνεργασία σου, την επιμονή και την υπομονή σου.

Αν κάνεις μια έρευνα, ανάμεσα στις φίλες σου, θα δεις ότι την ώρα που κάποιες ανακαλύπτουν τις χαρές της αυτο-έκφρασης, σαν άλλοι Χριστόφοροι Κολόμβοι, κάποιες άλλες ντρέπονται πολύ να μιλήσουν γι αυτό το θέμα, και κάποιες έχουν τόσες ενοχές που δεν το έχουν τολμήσει να το κάνουν καν.
Αντί να ανακαλύψουν το δρόμο για την ικανοποίησή τους, περιμένουν να τους βρει από μόνη της, σαν επιφοίτηση. Την ίδια ώρα ανησυχούν αν είναι αρκετά πειστικές ως θερμές γυναίκες, αν τις κολακεύει ο φωτισμός, αν δείχνουν χοντρές ή αν αναστενάζουν αρκετά σέξι.
Πολλές μάλιστα νομίζουν ότι έχουν οργασμό, απλά δεν είναι και τίποτα σπουδαίο (θεωρούν ), μέχρι την στιγμή που πραγματικά έχουν. Σύμφωνα με μια μελέτη από το Ινστιτούτο Kinsey, ένα επιβλητικό 98 τοις εκατό των ανδρών –φοιτητών του κολεγίου- αναφέρουν εμπειρίες αυνανισμού σε αντίθεση με 44 τοις εκατό των γυναικών.
Και φαινομενικά, πολλοί νέοι άνδρες έχουν λιγότερα κολλήματα, στο να ζητήσουν τι θέλουν στο κρεβάτι. Και σε κάνει να αναρωτιέσαι, αν τελικά η απενοχοποιημένη σεξουαλικότητά τους, οφείλεται και στο γεγονός ότι αυτοικανοποιούνται από μικρή ηλικία.

Η γυναικεία σεξουαλική ικανοποίηση δεν είναι σημαντική μόνο σε προσωπικό επίπεδο-είναι ένας σημαντικός παράγοντας και για την συνολική ευημερία και την ευτυχία μιας σχέσης. Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει πως μια ευτυχισμένη σεξουαλική ζωή σχετίζεται με ένα ευτυχισμένο γάμο ή σχέση αλλά ισχύει και το αντίστροφο ισχύει, καθώς και-μία βαρετή σχέση ή γάμος -συχνά συνεπάγεται κι ανιαρό σεξ. Δε λέμε βέβαια να διανέμονται δωρεάν δονητές στα 13α γενέθλια των κοριτσιών, προκειμένου να διασφαλιστεί η μελλοντική τους ευτυχία, αλλά με κάποιο τρόπο να εκλείψει η αμηχανία και να υπάρχει περισσότερη ενθάρρυνση γύρω από τον γυναικείο αυνανισμό.

Η οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέας του «Η αυτο-επίγνωση του γονιού», Δρ Fran Walfish, λέει, «ο αυνανισμός εξοικειώνει ένα κορίτσι με ό, τι φέρνει την χαρά της. Βλέπω πολλές ενήλικες γυναίκες που σκέφτονται με ταμπού … και οι περισσότερες από αυτές έχουν κάποια διαταραχή στην σεξουαλική ζωή τους ή δυσκολία με τους συντρόφους τους.
Συνήθως έρχονται σε μένα όταν είναι ήδη παντρεμένος και κάτι δεν πηγαίνει καλά.»

Η άρση του ταμπού στον γυναικείο οργασμό και η ενθάρρυνση των γυναικών για να εξερευνήσουν τη σεξουαλικότητά τους, δεν μπορεί παρά να είναι όφελος για τη μελλοντική σεξουαλική τους ζωή, αλλά και την αυτοεκτίμησή τους. Η Δρ Gloria Braeme, κλινική σεξολόγος και συγγραφέας του «Η αλήθεια για το σεξ», δίνει ένα έναυσμα για τον αυνανισμό και τους οργασμούς, λέγοντας: «Μια γυναίκα δεν μπορεί να ανακαλύψει τη σεξουαλικότητά της, εάν δεν αυνανίζεται. Ο αυνανισμός βοηθά τις γυναίκες να καταλάβουν ακριβώς τι είδους πινελιές χρειάζονται, την πίεση, και το ρυθμός που τους αρέσει, και τους δίνει αυξημένη σεξουαλική αυτοπεποίθηση».

Όσο ο γυναικείος αυνανισμός γίνεται λιγότερο ταμπού, τόσο καλύτερο γίνεται και το σεξ και τόσο περισσότεροι οργασμοί είναι σίγουρο ότι θα ακολουθήσουν.

«Από την εφηβεία μέχρι το νεκροκρέβατο, οι άνδρες μπορούν να αυτοικανοποιούνται απροκάλυπτα… Αυτό έχει γίνει αντικείμενο της ποπ κολτούρας μέσα από ταινίες, όπως το «American Pie» και «υμνούνται» ως ένας τρόπος φυσικής και υγιεινής εξερεύνησης της σεξουαλικότητας τους. Αλλά δεν υπάρχει ισοτιμία τις γυναίκες. Πιο συχνά στη λαϊκή κουλτούρα ο γυναικείος αυνανισμός, απεικονίζεται ως σύμπτωμα απόκλισης. Ο χαρακτήρας της Samantha Jones (Κιμ Κατράλ) απ΄ το «Sex and the City» είχε τεκμηριώσει τα ζητήματα με το σεξ και τους άνδρες αλλά είναι ο πιο ακόλαστος από τις τέσσερις. Όπως κι ο χαρακτήρας της Ρις Γουίδερσπουν στην ταινία Pleasantville που είναι το «κακό κορίτσι» από τη δεκαετία του ’90 που διαφθείρει σεξουαλικά την αθώα μητέρα του ’60, κι η καημένη Sally Draper (Kiernan Shipka) από το «Mad Men» που τρώει ένα χαστούκι από τη μητέρα της, πριν τη στείλει στον ψυχίατρο αφού την έχει τσακώσει με τα χέρια της στο βρακί της.»

Ίσως τα πράγματα να αρχίζουν να αλλάζουν, για τη νεότερη γενιά. Το 2008 στο Kinsey Institute μια έκθεση δείχνει περισσότερες από το 50 τοις εκατό των γυναικών ηλικίας 25-44 να έχουν δοκιμάσει δονητές. Και παρά την αναμενόμενη δόση από γέλια και ευφημισμούς, το σεξ είναι κάτι ότι οι νέοι ενήλικες συζητούν πιο ειλικρινά και πιο ενεργά από ποτέ.

Η-είκοσι και κάτι- συγγραφέας Εlizabeth Narins κατατάσσει τον αυνανισμό  στον τομέα της υγείας σε ένα άρθρο της με τίτλο «Γυναίκες από πάνω» λέγοντας, πως μπαίνουμε σε μια σεξουαλική χρυσή εποχή, με τους άνδρες και τις γυναίκες να έχουν την ίδια δύναμη και ευχαρίστηση στο κρεβάτι: στην ηλικία των 11 ετών, ήμουν με τις φίλες μου σε καλοκαιρινή κατασκήνωση, κι αγοράσαμε ένα βιβλίο με τίτλο: «Συμβουλές σεξ για τα κορίτσια».
Όταν ήμουν στο Πανεπιστήμιο των Συρακουσών, η ανταλλαγή σεξουαλικών παιχνιδιών ήταν μέρος της διασκέδασης μεταξύ των αδελφοτήτων. (Είναι σαν Tupper-ware, αλλά με περισσότερη διασκέδαση.) … Οι πληροφορίες είναι άφθονες και η συζήτηση είναι χαλαρή. Μεταξύ 2005 και 2010, η χρήση σεξουαλικών όρων (συμπεριλαμβανομένων ρητών αναφορών στα γεννητικά όργανα και τις σωματικές λειτουργίες) σε ώρα υψηλής τηλεθέασης σε εκπομπές ψυχαγωγίας της δορυφορικής τηλεόρασης αυξήθηκε κατά σχεδόν 70 τοις εκατό, σύμφωνα με το Συμβούλιο Γονέων (η χρήση του «βυζιά» ανέβηκε 90 τοις εκατό σε 5 χρόνια, και «μπάλες» 200 τοις εκατό). «

Όπως και να χει, οι νέες γυναίκες έχουν πια την ευκαιρία να ανακαλύψουν τη σεξουαλικότητά τους. Με λίγα λόγια, η επιστήμη, η λαϊκή κουλτούρα και το life style είναι με το μέρος σου. Φτάνει να βάλεις κι εσύ λιγάκι το χέρι σου.

Μοιράσου το

Δες και αυτά

«Ζήτησα ψυχολογική υποστήριξη μετά τον θάνατο του γιου μου»

«Ζήτησα ψυχολογική υποστήριξη μετά τον θάνατο του γιου μου»

Στο Enjoy έδωσε συνέντευξη η ηθοποιός Μέλπω Κωστή την οποία φέτος βλέπεις στη σειρά «Αγγελική». Η Μέλπω Κωστή, μεταξύ άλλων, μίλησε για τον θάνατο του γιου της και για τη ζωή ...

Survivor - Spoiler: Νέα οικειοθελής αποχώρηση;

Survivor - Spoiler: Νέα οικειοθελής αποχώρηση;

Ακόμα ένας παίκτης αποχωρεί από το Survivor; Σύμφωνα με όλα όσα ακούσαμε στο πρωινό του Open, ο Γιώργος Κοψιδάς βρίσκεται ένα βήμα πριν την απόφαση να εγκαταλείψει το Survivor και ...

Βάλια Χατζηθεοδώρου: Θετική στον κορονοϊό

Βάλια Χατζηθεοδώρου: Θετική στον κορονοϊό

Η Βάλια Χατζηθεοδώρου με μερικά instastories μας ενημέρωσε πως είναι θετική στον κορονοϊό. Σου θυμίζουμε πως ο σύντροφος της, Πέτρος Πυλαρινός των Alcatrash, εμφανίζεται στο Καλό Μεσημεράκι όπου κι εκεί βρέθηκαν άτομα θετικά στον ...

Τζένιφερ Λόπεζ – Μπεν Άφλεκ: Και πάλι μαζί 17 χρόνια μετά τον χωρισμό τους;

Τζένιφερ Λόπεζ – Μπεν Άφλεκ: Και πάλι μαζί 17 χρόνια μετά τον χωρισμό τους;

Θα σκάσουμε αν δεν μάθουμε τι συμβαίνει τελικά με αυτούς τους δυο! Μετά τον πρόσφατο χωρισμό της Τζένιφερ Λόπεζ, οι φήμες άρχισαν να λένε πως η τραγουδίστρια είναι και πάλι ζευγάρι ...

«Αν ο Σειρηνάκης μου κάνει πρόταση, είμαι ορεξάτος για sex και μαγειρική»

«Αν ο Σειρηνάκης μου κάνει πρόταση, είμαι ορεξάτος για sex και μαγειρική»

Ποιος έκανε αυτή την δήλωση και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας; Ο Διονύσης Πρώιος μίλησε στο πρωινό του Open και μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις φήμες που τον ήθελαν να έχει απαντήσει θετικά ...