Σάββατο 25 Σεπτέμβριος

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΙΣΤΙΑ;

1 Ιουλίου 2013 · ΚΑΠΡΑΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ
k2_items_src_4048e0352d4b8bc901070111239ab807

Μοιράσου το

Συμβαίνει και στα καλύτερα σπίτια, είναι θέμα σχεδόν για όλα τα ζευγάρια μέσα στο χρόνο, κάνουμε πολύ συχνά πλάκα με όλο αυτό το κερατιάτικο, λέμε σχετικά ανέκδοτα, αλλά (!) ας μην γελιόμαστε αγαπημένη μου, το να χειριστείς μια απιστία επειδή έχεις αποφασίσει να μην χωρίσεις με τον άλλο, είναι ένα τεράστιο ζήτημα, είτε είσαι αυτός που έκανε την κουτσουκέλα είτε ο άλλος που τη δέχεται.

Ο Δρ. Scott Haltzman…

που είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος σύμβουλος γάμου υποστηρίζει ότι το να επιβιώσει ένα ζευγάρι από μια απιστία είναι από τις μεγαλύτερες και κρισιμότερες δοκιμασίες που μπορεί να περάσει μια ερωτική σχέση και ειδικότερα ένας  γάμος.

Σύμφωνα με τον Haltzman οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν παράνομες σχέσεις  συνήθως δεν το έχουν επιδιώξει, αλλά η απιστία τους είναι αποτέλεσμα τριών παραγόντων:

Ανάγκη, ευκαιρία και αδυναμία να καταστείλουν την παρόρμηση τους.

 • Όταν ένας εκ των δύο συντρόφων έχει κάποιες ανάγκες που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν μέσα στο γάμο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να οδηγηθεί στην απιστία. Η ανάγκη μπορεί να είναι σεξουαλική, μπορεί να είναι  ανάγκη  για έξαψη – ενθουσιασμό ή ακόμα και  ανάγκη να αισθανθεί κανείς ξεχωριστός .
 • Μετά έρχεται η « ευκαιρία». Συνήθως  « φυτώριο » είναι ο χώρος εργασίας, αλλά τα τελευταία χρόνια  την πρώτη  θέση στην προσφορά ευκαιριών κατέχει το διαδίκτυο.
 • Και τέλος, αν έχει γίνει όλη αυτή η διαδρομή έρχεται αι το  πιο «ανεξέλεγκτο» κομμάτι: αν  θα αντισταθεί κανείς στο  να κάνει σεξ με κάποιον που ήδη φλερτάρει  και  συναντιέται  ή όχι.

Η βασική αιτία που κινητοποιεί τα τρία παραπάνω στάδια, η αιτία  της απιστίας είναι κάποια ανεκπλήρωτη ανάγκη του «άπιστου»  υπογραμμίζουν οι ειδικοί, γι’αυτό το λόγο μπορεί πολύ συχνά η απιστία  να φαίνεται εντελώς παράλογη αφού το παράνομο αντικείμενο του πόθου  δεν είναι καλύτερο συγκριτικά με τον επίσημο σύντροφο : μπορεί να είναι  λιγότερο ελκυστικό ή  και μεγαλύτερο σε ηλικία.

Επίσης το γεγονός ότι η αιτία είναι μια βαθύτερη ανάγκη, ένα εσωτερικό κενό, είναι υπεύθυνο  για δύο πάρα πολύ βασικά πράγματα ακόμη:

 • ο άλλος σύντροφος δεν μπορεί να έχει σχεδόν κανέναν έλεγχο πάνω στην κατάσταση, δηλαδή στο να αποτρέψει από το να απιστήσει το σύντροφο που  έχει την ανάγκη.
 • αυτού του είδους η απιστία ξεκινά συνήθως πολύ πριν  το παράνομο σε ξ  με μια συναισθηματική μετατόπιση του «άπιστου», η οποία στη συνέχεια γίνεται η κινητήριος δύναμη που θα τροφοδοτήσει μια ολόκληρη παράνομη σχέση και όχι απλώς μια βραδιά σεξ!

Τι είναι αυτό, όμως, που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο να κάνει δυο ανθρώπους να αποφασίσουν να  προσπαθήσουν, μετά από αυτό, για τη μεταξύ τους σχέση ; Τα στατιστικά στοιχεία μαρτυρούν ότι η εξέλιξη θα εξαρτηθεί από:

 • τα κοινωνικά δεδομένα
 • την οικονομική κατάσταση των δύο συντρόφων
 • το  τι νομίζουν καλύτερο για τα παιδιά  
 • τη νοοτροπία του κάθε συντρόφου σχετικά με την απιστία
 • το φόβο της μοναξιάς
 • την αγάπη που αισθάνεται ο καθένας τους
 • το σεβασμό στην κοινή ζωή
 • το πώς «επικοινωνήθηκε» η απιστία

Αφού αποφασίσουν να το λύσουν λειτουργώντας ως ομάδα, οι ειδικοί σύμβουλοι σχέσεων προτείνουν  το «ξαναχτίσιμο» της εμπιστοσύνης  μεταξύ τους, κάνοντας τα παρακάτω  βήματα:

 • Πρέπει να τερματιστεί η παράνομη σχέση
 • Να κοπεί κάθε είδους επικοινωνία με το «τρίτο» πρόσωπο
 • Να συμφωνηθεί πλήρης «διαφάνεια»στο γάμο, πλήρης «ανοιχτότητα» σε οτιδήποτε συνδέει το ζευγάρι με τον έξω κόσμο: κωδικοί ασφαλείας, μηνύματα ,κλήσεις, τηλέφωνα, e-mail, τραπεζικοί  λογαριασμοί …
 • Ο σύντροφος που έκανε την απιστία θα πρέπει να είναι πρόθυμος να απαντήσει σε ΟΛΑ τα ερωτήματα σχετικά με τη παράνομη σχέση.

Αυτό που καλό θα ήταν να έχεις στο μυαλό σου, αγαπημένη, είναι ότι μια απιστία μπορεί οπωσδήποτε να σημαίνει το οριστικό  τέλος, αλλά  (!) η κοινή, ειλικρινής προσπάθεια, σε συνδυασμό με την  επιβεβαίωση της θέλησης και των δύο,  να ξεπεραστεί  αυτή η κρίση  μπορεί να σημαίνει και μια επανεκκίνηση!

Μοιράσου το

Δες και αυτά

Οι πρώτες δηλώσεις της Ιωάννας: «Αυτή που προσπάθησε να με σκοτώσει απέδειξε ότι είναι δειλή»

Οι πρώτες δηλώσεις της Ιωάννας: «Αυτή που προσπάθησε να με σκοτώσει απέδειξε ότι είναι δειλή»

Μετά την απόφαση να διακοπεί η δίκη για τις 30 Σεπτεμβρίου, η Ιωάννα έκανε τις πρώτες της δηλώσεις στην κάμερα. Η κατηγορούμενη δεν βρέθηκε σήμερα στο δικαστήριο κι έτσι η ...

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Θα κάνω το εμβόλιο όταν γίνει υποχρεωτικό»

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Θα κάνω το εμβόλιο όταν γίνει υποχρεωτικό»

Θέση για τον εμβολιασμό κατά του κροονοϊού πήρε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε, δήλωσε πως θα κάνει το εμβόλιο μόνο όταν γίνει υποχρεωτικό. «Δεν έχω εμβολιαστεί. Δε ...

Όταν η «πρώην» είναι παρούσα στη σχέση σου...

Όταν η «πρώην» είναι παρούσα στη σχέση σου...

Από JoyTv «Εκείνη» είναι εκεί… Ψωμοτύρι σε κάθε σας κουβέντα ή απλώς μια απειλητική σκιά που κρύβεται πίσω από τις κουρτίνες της κρεβατοκάμαρας και σε «απειλεί», ακόμη κι όταν δεν ...

Αννίτα Ναθαναήλ: «Η Ιωάννα απογοητεύτηκε»

Αννίτα Ναθαναήλ: «Η Ιωάννα απογοητεύτηκε»

H Αννίτα Ναθαναήλ εδώ και αρκετούς μήνες βρίσκεται στο πλευρό της Ιωάννας Παλιοσπύρου και την στηρίζει σε όλες της τις προσπάθειες. Σήμερα η Αννίτα Ναθαναήλ βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Happy Day» ...

Ελένη Μενεγάκη: Αυτή η είναι η νέα ημερομηνία της πρεμιέρας της

Ελένη Μενεγάκη: Αυτή η είναι η νέα ημερομηνία της πρεμιέρας της

Η αυριανή πρεμιέρα της Ελένης Μενεγάκη ακυρώθηκε! Η κηδεία του  Μίκη Θεοδωράκη άλλαξε τα τηλεοπτικά σχέδια της παρουσιάστριας κι έτσι δεν θα την δούμε να επιστρέφει στην τηλεόραση την Τετάρτη ...