Κυριακή 19 Ιανουάριος

Λύσεις για μικρούς αλλά πολύ-λειτουργικούς χώρους

25 Ιουνίου 2015 · ΦΩΤΕΙΝΗ ΛΑΣΠΑ
Λύσεις για μικρούς αλλά πολύ-λειτουργικούς χώρους

Μοιράσου το

Έξυπνες ιδέες σας βοηθούν να δείτε με άλλο μάτι τους μικρούς χώρους του σπιτιού σας που μπορούν αν αξιοποιηθούν κατάλληλα, να «μεταμορφωθούν».

Λύσεις για μικρούς αλλά πολύ-λειτουργικούς χώρουςΣυρόμενες πόρτες
Σκεφτείτε να αντικαταστήσετε κάποιες κλασικές πόρτες που χωρίζουν τα δωμάτια στο σπίτι σας, με συρόμενες πόρτες. Αμέσως ο χώρος θα δείξει πιο «ανοιχτός».

Λύσεις για μικρούς αλλά πολύ-λειτουργικούς χώρουςΈπιπλα με λεπτά «πόδια»
Προτιμήστε να επιπλώσετε ένα μικρό χώρο του σπιτιού σας με έπιπλα που δεν ακουμπάνε απευθείας στο πάτωμα, αλλά έχουν μικρά και λεπτά «πόδια». Όσο περισσότερο πάτωμα μένει ακάλυπτο τόσο πιο μεγάλος ο χώρος θα φαίνεται.

Λύσεις για μικρούς αλλά πολύ-λειτουργικούς χώρουςΠροσθέστε ένα απροσδόκητο στοιχείο στο χώρο
Δώστε έμφαση σε μικρές λεπτομέρειες που θα κάνουν τη διαφορά στον χώρο και θα «τραβήξουν» τα βλέμματα πάνω τους και όχι στο μέγεθος του χώρου. Σε αυτό το δωμάτιο το αναρριχώμενο φυτό και το σχέδιο του πατώματος, είναι αυτά που κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

Λύσεις για μικρούς αλλά πολύ-λειτουργικούς χώρουςΑποθήκευση και διακόσμηση μαζί
Κάντε τα πρακτικά ράφια πιο χαριτωμένα, προσθέτοντας εκτός από τα πράγματα που θέλετε να αποθηκεύσετε και διάφορα διακοσμητικά στοιχεία.

Λύσεις για μικρούς αλλά πολύ-λειτουργικούς χώρουςΞεφορτωθείτε έπιπλα που δεν χρειάζεστε
Βγάλτε από το μικρό δωμάτιο έπιπλα που δεν είναι απαραίτητα και αντικαταστήστε τα με άλλα πιο λειτουργικά. Αυτό το μικρό υπνοδωμάτιο έχει μια λάμπα ανάγνωσης που στηρίζεται στον τοίχο και το περβάζι του παράθυρου χρησιμεύει ως κομοδίνο.

Λύσεις για μικρούς αλλά πολύ-λειτουργικούς χώρουςΔοκιμάστε την ανοιχτή αποθήκευση
Τα ανοιχτά ντουλάπια πιάνουν οπτικά λιγότερο χώρο απ’ ότι τα κλειστά ντουλάπια και είναι ένας υπέροχος τρόπος να εκθέσετε συλλογές αγαπημένων σας πιάτων, βιβλίων μαγειρικής ή κουζινικών σκευών. Μόνο που θα πρέπει να τα έχετε τακτοποιημένα, ειδάλλως θα προσθέσετε ακαταστασία στο δωμάτιο αντί για ηρεμία.

Λύσεις για μικρούς αλλά πολύ-λειτουργικούς χώρουςΕπιλέξτε ένα χρωματικό θέμα
Συνδυάστε χρώματα που ταιριάζουν σε ένα χώρο προκειμένου να πετύχετε μια χρωματική αρμονία και να ενοποιήσετε τη διακόσμηση σε ένα μικρό χώρο.

Λύσεις για μικρούς αλλά πολύ-λειτουργικούς χώρουςΒάλτε καθρέπτες
Οι καθρέπτες στο δωμάτιο δίνουν την αίσθηση του πιο φωτεινού χώρου! Ιδανική επιλογή ένα έπιπλο με ενσωματωμένο καθρέπτη.

Λύσεις για μικρούς αλλά πολύ-λειτουργικούς χώρουςΚρεβάτι- κουκέτα
Επιλέξτε ένα κρεβάτι-κουκέτα για να εξοικονομήσετε χώρο στο μικρό δωμάτιο.

Ψηλά ντουλάπια Βάλτε σε έναν μικρό χώρο ψηλά ντουλάπια και πάνω- πάνω τοποθετήστε διακοσμητικά αντικείμενα, ενώ κάτω βάλτε ό,τι χρησιμοποιείτε πιο συχνά.  Έπιπλα από γυαλί ή διάφανο πλαστικό. Τα διάφανα έπιπλα αυτά θα «εξαφανιστούν» σχεδόν στο μάτι και θα δείξουν το δωμάτιο ευάερο και φωτεινό.  «Παίξτε» με το ύψος και την αναλογία Έχοντας μια ποικιλία στο ύψος των καθισμάτων ενός δωματίου, όπως πουφ, μαξιλάρια στο πάτωμα, σκαμπό, αυτόματα το δωμάτιο αυτό που μπορεί να φιλοξενήσει αρκετό κόσμο, ακόμα και αν είναι μικρό.Ψηλά ντουλάπια
Βάλτε σε έναν μικρό χώρο ψηλά ντουλάπια και πάνω- πάνω τοποθετήστε διακοσμητικά αντικείμενα, ενώ κάτω βάλτε ό,τι χρησιμοποιείτε πιο συχνά.

Ψηλά ντουλάπια Βάλτε σε έναν μικρό χώρο ψηλά ντουλάπια και πάνω- πάνω τοποθετήστε διακοσμητικά αντικείμενα, ενώ κάτω βάλτε ό,τι χρησιμοποιείτε πιο συχνά.  Έπιπλα από γυαλί ή διάφανο πλαστικό. Τα διάφανα έπιπλα αυτά θα «εξαφανιστούν» σχεδόν στο μάτι και θα δείξουν το δωμάτιο ευάερο και φωτεινό.  «Παίξτε» με το ύψος και την αναλογία Έχοντας μια ποικιλία στο ύψος των καθισμάτων ενός δωματίου, όπως πουφ, μαξιλάρια στο πάτωμα, σκαμπό, αυτόματα το δωμάτιο αυτό που μπορεί να φιλοξενήσει αρκετό κόσμο, ακόμα και αν είναι μικρό.Έπιπλα από γυαλί ή διάφανο πλαστικό.
Τα διάφανα έπιπλα αυτά θα «εξαφανιστούν» σχεδόν στο μάτι και θα δείξουν το δωμάτιο ευάερο και φωτεινό.

Ψηλά ντουλάπια Βάλτε σε έναν μικρό χώρο ψηλά ντουλάπια και πάνω- πάνω τοποθετήστε διακοσμητικά αντικείμενα, ενώ κάτω βάλτε ό,τι χρησιμοποιείτε πιο συχνά.  Έπιπλα από γυαλί ή διάφανο πλαστικό. Τα διάφανα έπιπλα αυτά θα «εξαφανιστούν» σχεδόν στο μάτι και θα δείξουν το δωμάτιο ευάερο και φωτεινό.  «Παίξτε» με το ύψος και την αναλογία Έχοντας μια ποικιλία στο ύψος των καθισμάτων ενός δωματίου, όπως πουφ, μαξιλάρια στο πάτωμα, σκαμπό, αυτόματα το δωμάτιο αυτό που μπορεί να φιλοξενήσει αρκετό κόσμο, ακόμα και αν είναι μικρό.«Παίξτε» με το ύψος και την αναλογία
Έχοντας μια ποικιλία στο ύψος των καθισμάτων ενός δωματίου, όπως πουφ, μαξιλάρια στο πάτωμα, σκαμπό, αυτόματα το δωμάτιο αυτό που μπορεί να φιλοξενήσει αρκετό κόσμο, ακόμα και αν είναι μικρό.

Μοιράσου το

Δες και αυτά

Το καφέ παλτό θα είναι πάντα της μόδας

Το καφέ παλτό θα είναι πάντα της μόδας

Ωραίο το μαύρο, ωραίο και το γκρι, αλλά το καφέ έχει άλλη χάρη. Το καφέ παλτό είναι ένα κομμάτι που δεν πρόκειται ποτέ, μα ποτέ, να βγει από την μόδα ...

3 διαιτητικές τροφές που μπορείτε να προσθέσετε στα χριστουγεννιάτικα πιάτα σας

3 διαιτητικές τροφές που μπορείτε να προσθέσετε στα χριστουγεννιάτικα πιάτα σας

Από Unique By Ermes  Οι γιορτές και η δίαιτα δεν πάνε μαζί. Μπορούμε όμως να απολαύσουμε τα χριστουγεννιάτικα πιάτα χωρίς να φοβόμαστε ότι θα πάρουμε κιλά και θα βγούμε εκτός προγράμματος. ...

Αυτή είναι η παρουσιάστρια που θα κάνει την πρωινή εκπομπή του Σαββατοκύριακου στο Mega!

Αυτή είναι η παρουσιάστρια που θα κάνει την πρωινή εκπομπή του Σαββατοκύριακου στο Mega!

Εξελίξεις! Τα τελευταία νέα αποκαλύπτουν την παρουσιάστρια που βρίσκεται ένα βήμα πριν κλείσει με το νέο Mega για να παρουσιάσει την πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου. Ποια είναι αυτή; Είναι η Χριστίνα ...

Μόλις το μάθαμε: Θα γίνει μπαμπάς για τέταρτη φορά!

Μόλις το μάθαμε: Θα γίνει μπαμπάς για τέταρτη φορά!

Έχει ήδη αποκτήσει τρεις γιους και τώρα θα γίνει μπαμπάς για ακόμα μια φορά! Σύμφωνα με τα ξένα μέσα ο ποδοσφαιριστής Σέρχιο Ράμος σύντομα θα αποκτήσει το τέταρτο παιδί του, αφού η ...

Blast from the past: Δες πως ήταν η Ζενεβιέβ 15 χρόνια πριν!

Blast from the past: Δες πως ήταν η Ζενεβιέβ 15 χρόνια πριν!

Το τηλεοπτικό κοινό την γνωρίζει σχεδόν 2 χρόνια και την αγαπάει. Η Ζενεβιέβ από την πρώτη της εμφάνιση έκλεψε τις εντυπώσεις και γι΄αυτό σε όλους αρέσει να μαθαίνουν πράγματα για ...