Πέμπτη 13 Αύγουστος

Λύσεις για μικρούς αλλά πολύ-λειτουργικούς χώρους

25 Ιουνίου 2015 · ΦΩΤΕΙΝΗ ΛΑΣΠΑ
Λύσεις για μικρούς αλλά πολύ-λειτουργικούς χώρους

Μοιράσου το

Έξυπνες ιδέες σας βοηθούν να δείτε με άλλο μάτι τους μικρούς χώρους του σπιτιού σας που μπορούν αν αξιοποιηθούν κατάλληλα, να «μεταμορφωθούν».

Λύσεις για μικρούς αλλά πολύ-λειτουργικούς χώρουςΣυρόμενες πόρτες
Σκεφτείτε να αντικαταστήσετε κάποιες κλασικές πόρτες που χωρίζουν τα δωμάτια στο σπίτι σας, με συρόμενες πόρτες. Αμέσως ο χώρος θα δείξει πιο «ανοιχτός».

Λύσεις για μικρούς αλλά πολύ-λειτουργικούς χώρουςΈπιπλα με λεπτά «πόδια»
Προτιμήστε να επιπλώσετε ένα μικρό χώρο του σπιτιού σας με έπιπλα που δεν ακουμπάνε απευθείας στο πάτωμα, αλλά έχουν μικρά και λεπτά «πόδια». Όσο περισσότερο πάτωμα μένει ακάλυπτο τόσο πιο μεγάλος ο χώρος θα φαίνεται.

Λύσεις για μικρούς αλλά πολύ-λειτουργικούς χώρουςΠροσθέστε ένα απροσδόκητο στοιχείο στο χώρο
Δώστε έμφαση σε μικρές λεπτομέρειες που θα κάνουν τη διαφορά στον χώρο και θα «τραβήξουν» τα βλέμματα πάνω τους και όχι στο μέγεθος του χώρου. Σε αυτό το δωμάτιο το αναρριχώμενο φυτό και το σχέδιο του πατώματος, είναι αυτά που κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

Λύσεις για μικρούς αλλά πολύ-λειτουργικούς χώρουςΑποθήκευση και διακόσμηση μαζί
Κάντε τα πρακτικά ράφια πιο χαριτωμένα, προσθέτοντας εκτός από τα πράγματα που θέλετε να αποθηκεύσετε και διάφορα διακοσμητικά στοιχεία.

Λύσεις για μικρούς αλλά πολύ-λειτουργικούς χώρουςΞεφορτωθείτε έπιπλα που δεν χρειάζεστε
Βγάλτε από το μικρό δωμάτιο έπιπλα που δεν είναι απαραίτητα και αντικαταστήστε τα με άλλα πιο λειτουργικά. Αυτό το μικρό υπνοδωμάτιο έχει μια λάμπα ανάγνωσης που στηρίζεται στον τοίχο και το περβάζι του παράθυρου χρησιμεύει ως κομοδίνο.

Λύσεις για μικρούς αλλά πολύ-λειτουργικούς χώρουςΔοκιμάστε την ανοιχτή αποθήκευση
Τα ανοιχτά ντουλάπια πιάνουν οπτικά λιγότερο χώρο απ’ ότι τα κλειστά ντουλάπια και είναι ένας υπέροχος τρόπος να εκθέσετε συλλογές αγαπημένων σας πιάτων, βιβλίων μαγειρικής ή κουζινικών σκευών. Μόνο που θα πρέπει να τα έχετε τακτοποιημένα, ειδάλλως θα προσθέσετε ακαταστασία στο δωμάτιο αντί για ηρεμία.

Λύσεις για μικρούς αλλά πολύ-λειτουργικούς χώρουςΕπιλέξτε ένα χρωματικό θέμα
Συνδυάστε χρώματα που ταιριάζουν σε ένα χώρο προκειμένου να πετύχετε μια χρωματική αρμονία και να ενοποιήσετε τη διακόσμηση σε ένα μικρό χώρο.

Λύσεις για μικρούς αλλά πολύ-λειτουργικούς χώρουςΒάλτε καθρέπτες
Οι καθρέπτες στο δωμάτιο δίνουν την αίσθηση του πιο φωτεινού χώρου! Ιδανική επιλογή ένα έπιπλο με ενσωματωμένο καθρέπτη.

Λύσεις για μικρούς αλλά πολύ-λειτουργικούς χώρουςΚρεβάτι- κουκέτα
Επιλέξτε ένα κρεβάτι-κουκέτα για να εξοικονομήσετε χώρο στο μικρό δωμάτιο.

Ψηλά ντουλάπια Βάλτε σε έναν μικρό χώρο ψηλά ντουλάπια και πάνω- πάνω τοποθετήστε διακοσμητικά αντικείμενα, ενώ κάτω βάλτε ό,τι χρησιμοποιείτε πιο συχνά.  Έπιπλα από γυαλί ή διάφανο πλαστικό. Τα διάφανα έπιπλα αυτά θα «εξαφανιστούν» σχεδόν στο μάτι και θα δείξουν το δωμάτιο ευάερο και φωτεινό.  «Παίξτε» με το ύψος και την αναλογία Έχοντας μια ποικιλία στο ύψος των καθισμάτων ενός δωματίου, όπως πουφ, μαξιλάρια στο πάτωμα, σκαμπό, αυτόματα το δωμάτιο αυτό που μπορεί να φιλοξενήσει αρκετό κόσμο, ακόμα και αν είναι μικρό.Ψηλά ντουλάπια
Βάλτε σε έναν μικρό χώρο ψηλά ντουλάπια και πάνω- πάνω τοποθετήστε διακοσμητικά αντικείμενα, ενώ κάτω βάλτε ό,τι χρησιμοποιείτε πιο συχνά.

Ψηλά ντουλάπια Βάλτε σε έναν μικρό χώρο ψηλά ντουλάπια και πάνω- πάνω τοποθετήστε διακοσμητικά αντικείμενα, ενώ κάτω βάλτε ό,τι χρησιμοποιείτε πιο συχνά.  Έπιπλα από γυαλί ή διάφανο πλαστικό. Τα διάφανα έπιπλα αυτά θα «εξαφανιστούν» σχεδόν στο μάτι και θα δείξουν το δωμάτιο ευάερο και φωτεινό.  «Παίξτε» με το ύψος και την αναλογία Έχοντας μια ποικιλία στο ύψος των καθισμάτων ενός δωματίου, όπως πουφ, μαξιλάρια στο πάτωμα, σκαμπό, αυτόματα το δωμάτιο αυτό που μπορεί να φιλοξενήσει αρκετό κόσμο, ακόμα και αν είναι μικρό.Έπιπλα από γυαλί ή διάφανο πλαστικό.
Τα διάφανα έπιπλα αυτά θα «εξαφανιστούν» σχεδόν στο μάτι και θα δείξουν το δωμάτιο ευάερο και φωτεινό.

Ψηλά ντουλάπια Βάλτε σε έναν μικρό χώρο ψηλά ντουλάπια και πάνω- πάνω τοποθετήστε διακοσμητικά αντικείμενα, ενώ κάτω βάλτε ό,τι χρησιμοποιείτε πιο συχνά.  Έπιπλα από γυαλί ή διάφανο πλαστικό. Τα διάφανα έπιπλα αυτά θα «εξαφανιστούν» σχεδόν στο μάτι και θα δείξουν το δωμάτιο ευάερο και φωτεινό.  «Παίξτε» με το ύψος και την αναλογία Έχοντας μια ποικιλία στο ύψος των καθισμάτων ενός δωματίου, όπως πουφ, μαξιλάρια στο πάτωμα, σκαμπό, αυτόματα το δωμάτιο αυτό που μπορεί να φιλοξενήσει αρκετό κόσμο, ακόμα και αν είναι μικρό.«Παίξτε» με το ύψος και την αναλογία
Έχοντας μια ποικιλία στο ύψος των καθισμάτων ενός δωματίου, όπως πουφ, μαξιλάρια στο πάτωμα, σκαμπό, αυτόματα το δωμάτιο αυτό που μπορεί να φιλοξενήσει αρκετό κόσμο, ακόμα και αν είναι μικρό.

Μοιράσου το

Δες και αυτά

Νικολέττα Ράλλη: Ποζάρει με μαγιό ένα μήνα μετά τη γέννηση της κόρης της

Νικολέττα Ράλλη: Ποζάρει με μαγιό ένα μήνα μετά τη γέννηση της κόρης της

Και είναι λες και δεν ήταν ποτέ έγκυος! Μα πως το κάνουν μερικές; Πριν από περίπου ένα μήνα η Νικολέττα Ράλλη έφερε στη ζωή την κόρη της. Και τώρα η παρουσιάστρια, μέσα ...

Γιώργος Καπουτζίδης: Μάθαμε πόσα χρήματα πήρε για να παρουσιάσει την Eurovision

Γιώργος Καπουτζίδης: Μάθαμε πόσα χρήματα πήρε για να παρουσιάσει την Eurovision

Πόσο στοίχισε στην ΕΡΤ η παρουσίαση της Euroviion από τον Γιώργο Καπουτζίδη; Σύμφωνα με όλα όσα ακούστηκαν σήμερα στην εκπομπή «Καλοκαίρι #not» ο ηθοποιός πήρε 7,440 ευρώ για να παρουσιάσει τον ...

Baby Boom στην Ελληνική showbiz: Πρώτη φορά μαμά!

Baby Boom στην Ελληνική showbiz: Πρώτη φορά μαμά!

Να σας ζήσει! Η τραγουδίστρια Angelika Dusk και ο σύζυγος της απέκτησαν την δική τους οικογένεια! Η Angelika Dusk έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι και το ανακοίνωσε στο instagram ανεβάζοντας την ...

Ιωάννα Τούνη: Μιλάει για το ροζ βίντεο και ξεσπάει σε κλάματα

Ιωάννα Τούνη: Μιλάει για το ροζ βίντεο και ξεσπάει σε κλάματα

Η Ιωάννα Τούνη μίλησε πρώτη φορά για το ροζ βίντεο που κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες στο internet. Η πρώην παίκτρια του My Style Rocks ξέσπασε σε κλάματα για όλα ...

Ελένη Μενεγάκη: Η νέα φωτογραφία από τον κήπο του σπιτιού της

Ελένη Μενεγάκη: Η νέα φωτογραφία από τον κήπο του σπιτιού της

Μια καλημέρα μέσα από το σπίτι της θέλησε να μας πει σήμερα η Ελένη Μενεγάκη. Η παρουσιάστρια πριν από λίγη ώρα ανέβασε στο instagram μια φωτογραφία από τον κήπο τους ...