Σάββατο 7 Δεκέμβριος

Λύσεις για μικρούς αλλά πολύ-λειτουργικούς χώρους

25 Ιουνίου 2015 · ΦΩΤΕΙΝΗ ΛΑΣΠΑ
Λύσεις για μικρούς αλλά πολύ-λειτουργικούς χώρους

Μοιράσου το

Έξυπνες ιδέες σας βοηθούν να δείτε με άλλο μάτι τους μικρούς χώρους του σπιτιού σας που μπορούν αν αξιοποιηθούν κατάλληλα, να «μεταμορφωθούν».

Λύσεις για μικρούς αλλά πολύ-λειτουργικούς χώρουςΣυρόμενες πόρτες
Σκεφτείτε να αντικαταστήσετε κάποιες κλασικές πόρτες που χωρίζουν τα δωμάτια στο σπίτι σας, με συρόμενες πόρτες. Αμέσως ο χώρος θα δείξει πιο «ανοιχτός».

Λύσεις για μικρούς αλλά πολύ-λειτουργικούς χώρουςΈπιπλα με λεπτά «πόδια»
Προτιμήστε να επιπλώσετε ένα μικρό χώρο του σπιτιού σας με έπιπλα που δεν ακουμπάνε απευθείας στο πάτωμα, αλλά έχουν μικρά και λεπτά «πόδια». Όσο περισσότερο πάτωμα μένει ακάλυπτο τόσο πιο μεγάλος ο χώρος θα φαίνεται.

Λύσεις για μικρούς αλλά πολύ-λειτουργικούς χώρουςΠροσθέστε ένα απροσδόκητο στοιχείο στο χώρο
Δώστε έμφαση σε μικρές λεπτομέρειες που θα κάνουν τη διαφορά στον χώρο και θα «τραβήξουν» τα βλέμματα πάνω τους και όχι στο μέγεθος του χώρου. Σε αυτό το δωμάτιο το αναρριχώμενο φυτό και το σχέδιο του πατώματος, είναι αυτά που κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

Λύσεις για μικρούς αλλά πολύ-λειτουργικούς χώρουςΑποθήκευση και διακόσμηση μαζί
Κάντε τα πρακτικά ράφια πιο χαριτωμένα, προσθέτοντας εκτός από τα πράγματα που θέλετε να αποθηκεύσετε και διάφορα διακοσμητικά στοιχεία.

Λύσεις για μικρούς αλλά πολύ-λειτουργικούς χώρουςΞεφορτωθείτε έπιπλα που δεν χρειάζεστε
Βγάλτε από το μικρό δωμάτιο έπιπλα που δεν είναι απαραίτητα και αντικαταστήστε τα με άλλα πιο λειτουργικά. Αυτό το μικρό υπνοδωμάτιο έχει μια λάμπα ανάγνωσης που στηρίζεται στον τοίχο και το περβάζι του παράθυρου χρησιμεύει ως κομοδίνο.

Λύσεις για μικρούς αλλά πολύ-λειτουργικούς χώρουςΔοκιμάστε την ανοιχτή αποθήκευση
Τα ανοιχτά ντουλάπια πιάνουν οπτικά λιγότερο χώρο απ’ ότι τα κλειστά ντουλάπια και είναι ένας υπέροχος τρόπος να εκθέσετε συλλογές αγαπημένων σας πιάτων, βιβλίων μαγειρικής ή κουζινικών σκευών. Μόνο που θα πρέπει να τα έχετε τακτοποιημένα, ειδάλλως θα προσθέσετε ακαταστασία στο δωμάτιο αντί για ηρεμία.

Λύσεις για μικρούς αλλά πολύ-λειτουργικούς χώρουςΕπιλέξτε ένα χρωματικό θέμα
Συνδυάστε χρώματα που ταιριάζουν σε ένα χώρο προκειμένου να πετύχετε μια χρωματική αρμονία και να ενοποιήσετε τη διακόσμηση σε ένα μικρό χώρο.

Λύσεις για μικρούς αλλά πολύ-λειτουργικούς χώρουςΒάλτε καθρέπτες
Οι καθρέπτες στο δωμάτιο δίνουν την αίσθηση του πιο φωτεινού χώρου! Ιδανική επιλογή ένα έπιπλο με ενσωματωμένο καθρέπτη.

Λύσεις για μικρούς αλλά πολύ-λειτουργικούς χώρουςΚρεβάτι- κουκέτα
Επιλέξτε ένα κρεβάτι-κουκέτα για να εξοικονομήσετε χώρο στο μικρό δωμάτιο.

Ψηλά ντουλάπια Βάλτε σε έναν μικρό χώρο ψηλά ντουλάπια και πάνω- πάνω τοποθετήστε διακοσμητικά αντικείμενα, ενώ κάτω βάλτε ό,τι χρησιμοποιείτε πιο συχνά.  Έπιπλα από γυαλί ή διάφανο πλαστικό. Τα διάφανα έπιπλα αυτά θα «εξαφανιστούν» σχεδόν στο μάτι και θα δείξουν το δωμάτιο ευάερο και φωτεινό.  «Παίξτε» με το ύψος και την αναλογία Έχοντας μια ποικιλία στο ύψος των καθισμάτων ενός δωματίου, όπως πουφ, μαξιλάρια στο πάτωμα, σκαμπό, αυτόματα το δωμάτιο αυτό που μπορεί να φιλοξενήσει αρκετό κόσμο, ακόμα και αν είναι μικρό.Ψηλά ντουλάπια
Βάλτε σε έναν μικρό χώρο ψηλά ντουλάπια και πάνω- πάνω τοποθετήστε διακοσμητικά αντικείμενα, ενώ κάτω βάλτε ό,τι χρησιμοποιείτε πιο συχνά.

Ψηλά ντουλάπια Βάλτε σε έναν μικρό χώρο ψηλά ντουλάπια και πάνω- πάνω τοποθετήστε διακοσμητικά αντικείμενα, ενώ κάτω βάλτε ό,τι χρησιμοποιείτε πιο συχνά.  Έπιπλα από γυαλί ή διάφανο πλαστικό. Τα διάφανα έπιπλα αυτά θα «εξαφανιστούν» σχεδόν στο μάτι και θα δείξουν το δωμάτιο ευάερο και φωτεινό.  «Παίξτε» με το ύψος και την αναλογία Έχοντας μια ποικιλία στο ύψος των καθισμάτων ενός δωματίου, όπως πουφ, μαξιλάρια στο πάτωμα, σκαμπό, αυτόματα το δωμάτιο αυτό που μπορεί να φιλοξενήσει αρκετό κόσμο, ακόμα και αν είναι μικρό.Έπιπλα από γυαλί ή διάφανο πλαστικό.
Τα διάφανα έπιπλα αυτά θα «εξαφανιστούν» σχεδόν στο μάτι και θα δείξουν το δωμάτιο ευάερο και φωτεινό.

Ψηλά ντουλάπια Βάλτε σε έναν μικρό χώρο ψηλά ντουλάπια και πάνω- πάνω τοποθετήστε διακοσμητικά αντικείμενα, ενώ κάτω βάλτε ό,τι χρησιμοποιείτε πιο συχνά.  Έπιπλα από γυαλί ή διάφανο πλαστικό. Τα διάφανα έπιπλα αυτά θα «εξαφανιστούν» σχεδόν στο μάτι και θα δείξουν το δωμάτιο ευάερο και φωτεινό.  «Παίξτε» με το ύψος και την αναλογία Έχοντας μια ποικιλία στο ύψος των καθισμάτων ενός δωματίου, όπως πουφ, μαξιλάρια στο πάτωμα, σκαμπό, αυτόματα το δωμάτιο αυτό που μπορεί να φιλοξενήσει αρκετό κόσμο, ακόμα και αν είναι μικρό.«Παίξτε» με το ύψος και την αναλογία
Έχοντας μια ποικιλία στο ύψος των καθισμάτων ενός δωματίου, όπως πουφ, μαξιλάρια στο πάτωμα, σκαμπό, αυτόματα το δωμάτιο αυτό που μπορεί να φιλοξενήσει αρκετό κόσμο, ακόμα και αν είναι μικρό.

Μοιράσου το

Δες και αυτά

Δημήτρης Ουγγαρέζος: Η συγκινητική αναφορά στη μητέρα του

Δημήτρης Ουγγαρέζος: Η συγκινητική αναφορά στη μητέρα του

Στην αρχή αυτή της εβδομάδας ο Δημήτρης Ουγγαρέζος επέστρεψε στο πόστο του στο πρωινό. Μετά τον θάνατο της μητέρας του ο Δημήτρης Ουγγαρέζος απουσίασε για μια εβδομάδα και σήμερα με ...

My Style Rocks: Αυτή είναι η επικρατέστερη για την παρουσίαση!

My Style Rocks: Αυτή είναι η επικρατέστερη για την παρουσίαση!

Ονόματα πάνε κι έρχονται για την παρουσίαση του παιχνιδιού μόδας! Ακούσαμε για την Ευαγγελία Αραβανή, ακούσαμε για την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου και τώρα στο παιχνίδι μπήκε ακόμα μια παρουσιάστρια που φαίνεται ...

«Έπεσα και έμεινα δυο με τρεις εβδομάδες σε κώμα στο νοσοκομείο της Πάτρας»

«Έπεσα και έμεινα δυο με τρεις εβδομάδες σε κώμα στο νοσοκομείο της Πάτρας»

Τον Ιωάννη Αθανασόπουλο τον γνώρισαν οι περισσότεροι μέσα από τις «Άγριες Μέλισσες». Σήμερα ο ηθοποιός μιλάει στο TLIFE και αποκαλύπτει, μεταξύ άλλων, την πιο σοβαρή περιπέτεια υγείας που έζησε. Τι ατύχημα ...

Τα νύχια του χειμώνα

Τα νύχια του χειμώνα

Με τον Νοέμβρη να έχει φτάσει σχεδόν στα μέσα του και ο καιρός παραμένει ψυχρός, ας προσαρμόσουμε και το look των νυχιών μας.

«Ήθελα να βαφτιστώ πέρσι στον Ιορδάνη ποταμό»

«Ήθελα να βαφτιστώ πέρσι στον Ιορδάνη ποταμό»

Ποια παρουσιάστρια του Alpha έκανε αυτή την δήλωση; Χθες εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη η Μαντώ Γαστεράτου έκανε μια δήλωση που δεν περιμέναμε. «Ήθελα να βαφτιστώ πέρσι στον Ιορδάνη ποταμό. Έχω βαφτιστεί, ...