Κυριακή 13 Ιούνιος

Εύκολες ασκήσεις που γυμνάζουν όλο το σώμα!

12 Μαΐου 2015 · ΦΩΤΕΙΝΗ ΛΑΣΠΑ
Εύκολες ασκήσεις που γυμνάζουν όλο το σώμα!

Μοιράσου το

Μπείτε σε ένα καθημερινό πρόγραμμα άσκησης και αποκτήστε το σώμα που ονειρεύεστε. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα στρώμα, βαράκια και επιμονή!

Ζέσταμα

• Ξεκινήστε με τζόκινγκ για ζέσταμα και μετά τα πρώτα λεπτά, με μικρά πηδήματα αρχίστε να ανοιγκοκλείνετε χέρια και πόδια ταυτόχρονα. Λίγα λεπτά αργότερα – με πόδια σταθερά στο έδαφος- κάντε κύκλους με τα χέρια και στη συνέχεια ανάποδους κύκλους με τα χέρια.
• Κάμψεις με το ένα πόδι λυγισμένο και το άλλο τεντωμένο και το χέρι να τεντώνεται προς τη μεριά του λυγισμένου ποδιού. Μετά από 10 επαναλήψεις, αλλάζετε χέρι και λυγίζετε το άλλο πόδι.
• Πόδια ανοιχτά και σταθερά στο πάτωμα. Με τα χέρια ανοιχτά στα πλάγια του κορμού αρχίστε κάμψεις. Το δεξί χέρι να ακουμπά τη μύτη του αριστερού ποδιού και το αντίστροφο. 10 επαναλήψεις.

Άσκηση 1η

Πάρτε ένα βαράκι και κρατώντας το με τα δύο χέρια,α ρχίστε να το ανεβάζετε πάνω από το κεφάλι σας και εναλλάξ μπροστά από το στήθος, κάνοντας ταυτόχρονα τζόκινγκ. Για 1 λεπτό.

Άσκηση 2η

Πάρτε 2 βαράκια και κρατώντας τα ενωμένα στο ένα χέρι- το άλλο χέρι λυγισμένο ακουμπάει πίσω στο κεφάλι- πόδια τεντωμένα, αρχίστε να κάνετε κάμψεις για 30΄΄ προς τη μια μεριά. Αλλάξτε χέρι και κάντε την ίδια άσκηση.

Άσκηση 3η

Κρατήστε ένα βαράκι με τα χέρια ενωμένα. Το ένα πόδι πατάει σταθερά στο πάτωμα, ελαφρά λυγισμένο. Το άλλο πόδι –εναλλάξ- είναι μια τεντωμένο και τα χέρια ψηλά στο κεφάλι και στη συνέχεια λυγίζει μπροστά και ταυτόχρονα τα χέρια λυγίζουν κοντά στο γόνατο. Μετά από 30΄΄ αλλάζετε πόδι.

Άσκηση 4η

Ξαπλώστε στο στρώμα, στο πλάι. Τα πόδια τεντωμένα, στήριξη στον πήχη και το άλλο χέρι στη μέση. Ανασηκώνεστε ελαφρά, ανοίγοντας το επάνω πόδι και στη συνέχεια το επαναφέρετε πάνω στο άλλο και με τα δυο μαζί ενωμένα ακουμπάτες στο έδαφος και πάλι από την αρχή. Μετά από 30΄΄ αλλάζετε χέρι και πόδι στήριξης.

Άσκηση 5η

Παίρνετε και τα δυο βαράκια στα χέρια και τα κρατάτε στο ύψος των ώμων με λυγισμένα χέρια. Γονατίζετε πρώτα με το ένα πόδι, στη συνέχεια με το άλλο. Πατάτε πρώτα το ένα πόδι και στη συνέχεια το άλλο. Κάνετε την άσκηση για 30΄΄.

Άσκηση 6η

Ξαπλώστε ανάσκελα στο στρώμα με τα βαράκια στα χέρια. Ξεκινήστε με τα πόδια τεντωμένα στον αέρα και τα χέρια τεντωμένα επάνω και ενωμένα. Κατεβάζετε τεντωμένα και ενωμένα τα πόδια και ταυτόχρονα ανοίγετε τα χέρια στο πλάι. Κάντε την άσκηση για 1 λεπτό.

Άσκηση 7η

Ξαπλώστε ανάσκελα στο στρώμα. Τα χέρια λυγισμένα ακουμπούν πίσω από τα αυτιά, τα πόδια τεντωμένα πάνω, σχεδόν ενωμένα, με τις μύτες να έχουν κατεύθυνση προς τα έξω. Λυγίζετε και μαζεύετε τα πόδια κοντά στο στήθος και ταυτόχρονα ανασηκώνετε ελαφρά και τους ώμους να «ξεκολλήσουν» από το πάτωμα. Κάντε την άσκηση για 1 λεπτό.

Άσκηση 8η

Κάνοντας 2 μικρά πηδηματάκια προς το τα δεξιά και στη συνέχεια προς τα αριστερά, ακουμπάτε με τα χέρια εναλλάξ τα δάχτυλά σας στο πάτωμα, ανάμεσα από τα πόδια.

Μετά το τέλος των ασκήσεων μην ξεχάσετε χαλάρωμα και stretching!

Μοιράσου το

Δες και αυτά

Φαίη Σκορδά: Η ανακοίνωση για τον Δημήτρη Ουγγαρέζο

Φαίη Σκορδά: Η ανακοίνωση για τον Δημήτρη Ουγγαρέζο

Εκτός πρωινού θα βρεθεί αύριο ο Δημήτρης Ουγγαρέζος! Ο παρουσιαστής θα απουσιάζει και η Φαίη Σκορδά ανακοίνωσε πως αυτό θα συμβεί εξαιτίας ενός προγραμματισμένου χειρουργείου. «Ο Δημήτρης θα λείπει αύριο, ...

Τζένη Μπαλατσινού: Οι φωτογραφίες από την απόδραση στη Μάνη

Τζένη Μπαλατσινού: Οι φωτογραφίες από την απόδραση στη Μάνη

Η Τζένη Μπαλατσινού ξεκίνησε τα ταξίδια! Με μερικές φωτογραφίες στο instagram μας έδειξε πως ταξίδεψε μέχρι τη Μάνη και συγκεκριμένα ως την ξενοδοχειακή μονάδα που διατηρεί η στενή της φίλη, ...

Μένιος Φουρθιώτης: Εγκρίθηκε η ειδική διατροφή και η συνδρομητική τηλεόραση στο κελί του

Μένιος Φουρθιώτης: Εγκρίθηκε η ειδική διατροφή και η συνδρομητική τηλεόραση στο κελί του

Full στις ανέσεις ο Μένιος Φουρθιώτης! Όπως έγινε γνωστό, τα αιτήματα του παρουσιαστή έγιναν δεκτά και εγκρίθηκαν από το δικαστικό συμβούλιο της φυλακής. Έτσι ο Μένιος Φουρθιώτης θα έχει πρόσβαση σε ειδική ...

Μαρία Ηλιάκη: Μας δείχνει πόσο έχει φουσκώσει η κοιλίτσα της

Μαρία Ηλιάκη: Μας δείχνει πόσο έχει φουσκώσει η κοιλίτσα της

Μέσα στο καλοκαίρι η Μαρία Ηλιάκη θα φέρει στον κόσμο το πρώτο της παιδί. Η παρουσιάστρια και ο σύντροφος της ζουν μια από τις πιο ευτυχισμένες φάσεις της κοινής του ...

Η ατάκα της Μαριαλένας στον Σάκη που έγινε viral: «Θα σε ξανά ερωτευτώ με αυτά που κάνεις»

Η ατάκα της Μαριαλένας στον Σάκη που έγινε viral: «Θα σε ξανά ερωτευτώ με αυτά που κάνεις»

Χαμός στο χθεσινό Survivor μετά τα γλυκόλογα της Μαριαλένας Ρουμελιώτη στον Σάκη Κατσούλη. Οι παίκτες κέρδισαν ένα ταξίδι το Μαϊάμι και φυσικά δεν μπορούσαν να κρύψουν την χαρά τους γι’ ...