Δευτέρα 13 Ιούλιος

ΑΠΙΘΑΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΑΓΟΡΑ

17 Φεβρουαρίου 2012 · ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΟΡΕΥΤΑΚΗΣ
k2_items_src_18bdd04e288fc232234be2fb5ea8bf38

Μοιράσου το

Όπλα, ναρκωτικά, άγρια ζώα, αναβολικά. Αυτά κυρίως σας έρχονται στο μυαλό όταν ακούτε για πράγματα που η πώλησή τους απαγορεύεται και τιμωρείται σκληρά. Κι όμως! Αν νομίζετε ότι αυτά είναι τα μόνα, γελαστήκατε! Υπάρχουν πράγματα στα οποία απλά δεν πηγαίνει ο νους σας και όμως, σε διάφορα μέρη του κόσμου είτε πουλιούνται στη μαύρη αγορά για πολλά λεφτά, είτε η πώλησή τους απαγορεύεται αυστηρά, και μπορείς να τα βρεις μόνο στη μαύρη αγορά. Διαβάστε λοιπόν και να έχετε το νου σας για να μην καταλήξετε πίσω από της φυλακής τα σίδερα!

ΣΤΟΛΕΣ ΑΕΡΟΣΥΝΟΔΩΝ

Όταν η New Japan Airlines, πριν από μερικούς μήνες απέλυσε περίπου τις μισές αεροσυνοδούς της για να αποφύγει τη χρεωκοπία, ασφαλώς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι οι απογοητευμένες υπάλληλοι απλά θα αρνούνταν να επιστρέψουν τη στολή της εργασίας τους. Και όχι μόνο αυτό, αλλά θα της έβαζαν και πωλητήριο, έτσι ώστε να βγάλουν λίγη από τη χασούρα της απόλυσής τους και να εκδικηθούν τη μισητή αεροπορική εταιρία που τις άφησε στο δρόμο. Το αποτέλεσμα ήταν θεαματικό: η ζήτηση ήταν τόσο μεγάλη, που μία στολή έφτασε να πωλείται στο Ίντερνετ ακόμη και 3000 δολάρια! Η στολή φαίνεται να αποτέλεσε το απόλυτο φετίχ για χιλιάδες άνδρες, οι οποίοι θέλοντας να αποπλανήσουν μία αεροσυνοδό, έσπευδαν να αγοράσουν όσο όσο τις στολές για τις συντρόφους τους!

Τα παραπάνω, όμως, καθόλου δεν άρεσαν στην ιαπωνική κυβέρνηση, η οποία φοβήθηκε για επίδοξες τρομοκράτισσες, που με τη συγκεκριμένη στολή θα περνούσαν τους ελέγχους ασφαλείας των αεροδρομίων και θα μπορούσαν να επιβιβαστούν σε αεροπλάνα με φρικτούς σκοπούς. Για αυτό έσπευσε να απαγορεύσει την πώληση των στολών, απειλώντας με ποινή φυλάκισης μέχρι και 5 ετών τους παραβάτες! Για αυτό προσοχή στους κυρίους που αναφέραμε παραπάνω, γιατί το φετίχ αυτό μπορεί να κοστίσει πραγματικά ακριβά…

ΛΕΚΑΝΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ
02blckmrk1702

Ναι, μην κοιτάτε με το στόμα ανοιχτό. Στις ΗΠΑ, από το 1992 υπάρχει νόμος ο οποίος απαγορεύει την αγορά λεκάνης για την τουαλέτα σας αν αυτή με κάθε χτύπημα του καζανακιού ξοδεύει πάνω από 1,6 γαλόνια νερού (γύρω στα 4,5 λίτρα). Και αυτό για εξοικονόμηση νερού και γενικότερης προστασίας του περιβάλλοντος! Έτσι, οι ιδιοκτήτες λεκανών που στην πλειοψηφία τους απαιτούν μεταξύ 3,5 και 5 γαλόνια τη φορά, απλά την πάτησαν!

Τι συμβαίνει όμως, όταν τα επιτρεπόμενα 1,6 γαλόνια απλά… δεν αρκούν για να κάνουν τη δουλειά τους; Ε, τότε απλά αγοράζεις κρυφά μία λεκάνη με μεγαλύτερες δυνατότητες, παρ’ ότι κινδυνεύεις σοβαρά. Αλίμονο όμως στους υδραυλικούς που εγκαθιστούν τέτοιες λεκάνες, καθώς κινδυνεύουν με πρόστιμο αξίας 2500 δολαρίων ανά εγκατάσταση και με αφαίρεση άδειας! Έτσι, πολλοί ιδιοκτήτες αναγκάζονται να κάνουν μόνοι τους την εγκατάσταση. Μη νομίζετε βέβαια ότι τη γλιτώνουν, γιατί αν συλληφθούν να κατέχουν την απαγορευμένη λεκάνη κινδυνεύουν μέχρι και με φυλάκιση 6 μηνών! Του τρελού κυριολεκτικά

ΜΗΤΡΙΚΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΣΠΕΡΜΑ..
03blckmrk1702

Νομίζατε ότι η δωρεά σπέρματος τουλάχιστον είναι νόμιμη; Όχι παντού! Στον Καναδά, με νόμο του 2004, απαγορεύεται ρητώς η χρηματική αμοιβή για δωρεά σπέρματος, επιτρέπεται όμως η δωρεάν παροχή του. Το αποτέλεσμα; Από τη μία οι τράπεζες σπέρματος κυριολεκτικά άδειασαν από υλικό, από την άλλη οι ενδιαφερόμενοι στράφηκαν στη μαύρη αγορά, η οποία αναπτύχθηκε αμέσως. Αποτέλεσμα; Η εμπορία σπέρματος να τιμωρείται με 10 χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο 500.000 δολαρίων!

Από την αγορά υγρών δεν θα μπορούσαν να εξαιρεθούν οι κυρίες, οι οποίες μπορούν να διαθέσουν το μητρικό τους γάλα. Όσες το κάνουν μπορούν να κερδίσουν τουλάχιστον 20,000 δολάρια ετησίως και με πραγματικά μηδενικό κόπο. Ωστόσο, σε πάνω από 30 χώρες παγκοσμίως η διάθεση μητρικού γάλατος απαγορεύεται και τιμωρείται, καθώς εκτός των άλλων ευθύνεται για την πρόκληση ασθενειών στα μωρά που το πίνουν, αν η γυναίκα που το παράγει είναι άρρωστη με ηπατίτιδα, AIDS ή σύφιλη. Για αυτό, σκεφτείτε το διπλά πριν κάνετε οποιαδήποτε απόπειρα να παραγγείλετε.

ΑΝΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ
04blckmrk1702

Στον Καναδά και σε 11 αμερικανικές πολιτείες, απαγορεύεται η πώληση γάλατος που δεν έχει υποβληθεί σε παστερίωση, αλλά έχει διατεθεί κατευθείαν από τη φάρμα στους ενδιαφερόμενους. Οι λόγοι προφανείς και έχουν να κάνουν με την υγεία των καταναλωτών, καθώς το ατόφιο γάλα περιέχει μεγάλες ποσότητες βακτηρίων και μικροβίων, καθόλου φιλικών για τον άνθρωπο.

Κι όμως, η ιστορία έχει και την κωμικοτραγική πλευρά της. Στις ΗΠΑ δημιουργήθηκε οργάνωση, με σκοπό την υπεράσπιση του δικαιώματός τους στο ανεπεξέργαστο γάλα(!!!), οι Raw Milk Freedom Riders, οι οποίοι μάλιστα διαδήλωσαν και στην Ουάσιγκτον σχετικά. Ο δε ηγέτης τους, Michael Schmidt, κατέβηκε σε απεργία πείνας(!!!) μέχρις ότου η κυβέρνηση πάρει πίσω το σχετικό νόμο. Τώρα, το κατά πόσο ο Michael νίκησε, θα σας γελάσω….

ΜΕΛΙΣΣΕΣ
05blckmrk1702

Βρήκες μία κυψέλη στο γκαράζ σου και ετοιμάζεσαι να της βάλεις φωτιά; Μήπως να το ξανασκεφτείς; Ίσως θα μπορούσε να αποδειχτεί ιδιαίτερα προσοδοφόρα, στις δύσκολες μέρες που περνάμε.

Ο πληθυσμός των μελισσών μειώθηκε την περασμένη δεκαετία κατά 40% παγκοσμίως, κάνοντας το συμπαθητικό έντομο ιδιαίτερα πολύτιμο, καθώς η ζήτηση μελιού ολοένα και αυξάνεται. Παρατηρήθηκε έτσι ένα μεγάλο κύμα κλοπής μελισσών από επιτήδειους, οι οποίοι φρόντιζαν να τις μεταπωλούν, πολλές φορές και στους ίδιους τους μελισσοκόμους από τους οποίους τις έκλεψαν! Και επειδή οι μέλισσες δεν είναι βουβάλια για να τις σημαδέψεις, το σχετικό εμπόριο αυξήθηκε σημαντικά.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση με σχετική οδηγία της έσπευσε να προειδοποιήσει για το σχετικό φαινόμενο και να απαγορεύσει πλήρως τις εξαγωγές πληθυσμών μελισσών μεταξύ των χωρών της. Συνεπώς, αν θέλετε να πουλήσετε μέλισσες, κάντε το στα πάτρια εδάφη, για να γλιτώσετε από το κυνήγι της Ιντερπόλ!

Λιγότερο ή περισσότερο, πάντως αυτά είναι τα πιο παράξενα απαγορευμένα αντικείμενα αγοράς και πώλησης στον κόσμο. Πλέον είστε απόλυτα ενημερωμένοι, οπότε αποφύγετε τις σχετικές κακοτοπιές και… μην πείτε ότι δεν σας προειδοποίησα!

 

Μοιράσου το

Δες και αυτά

Φαίη Σκορδά! Μάθαμε ποια παρουσιάστρια θέλει του χρόνου στο πάνελ της!

Φαίη Σκορδά! Μάθαμε ποια παρουσιάστρια θέλει του χρόνου στο πάνελ της!

Μπορεί η σεζόν να μην έχει τελειώσει ακόμα, αλλά η Φαίη Σκορδά έχει αρχίσει να κάνει τις κινήσεις της για την επόμενη. Όπως διαβάσαμε σε ρεπορτάζ του Γιάννη Πουλόπουλου για ...

Ποιος ανακοίνωσε πως φεύγει από το Open και την εκπομπή της Καινούργιου;

Ποιος ανακοίνωσε πως φεύγει από το Open και την εκπομπή της Καινούργιου;

Μιλώντας στο Happy Day ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας της με το Open. H Μέγκι Ντρίο μετά το GNTM μπήκε στην ομάδα της Κατερίνας Καινούργιου, όμως αρκετές φορές είχαν τα προβλήματα τους. ...

Ελένη Φουρέιρα: Αποκάλυψε την αισθητική επέμβαση που έχει κάνει

Ελένη Φουρέιρα: Αποκάλυψε την αισθητική επέμβαση που έχει κάνει

Καλά, όχι πως δεν το ξέραμε απλά τώρα το είπε και η ίδια. Όπως είδαμε στην πρωινό του Star, η Ελένη Φουρέιρα θα εμφανιστεί στο «After Dark» του ΣΚΑΪ και ...

«Καλησπέρα σας από την πολιτική προστασία και το sex symbol»

«Καλησπέρα σας από την πολιτική προστασία και το sex symbol»

Από χθες το βράδυ γελάμε με αυτό που θα δεις! Για ακόμα μια φορά ο Τάκης Ζαχαράτος κατάφερε να μας κάνει να λυγίσουμε από τα γέλια, αφού ανέβασε ένα video ...

Ο Τάκης Ζαχαράτος μεταμορφώθηκε σε Σωτήρη Τσιόδρα: Πρέπει να το δεις!

Ο Τάκης Ζαχαράτος μεταμορφώθηκε σε Σωτήρη Τσιόδρα: Πρέπει να το δεις!

Πριν από μερικές εβδομάδες ο Τάκης Ζαχαράτος έγινε Νίκος Χαρδαλιάς και λιώσαμε στο γέλιο! Και τώρα μεταμορφώθηκε σε Σωτήρη Τσιόδρα και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. Σε λίγο καιρό ο Τάκης Ζαχαράτος ...