Δευτέρα 18 Φεβρουάριος

Το σπιτικό σιρόπι από ραπανάκι που καίει θαυματουργά το λίπος της κοιλιάς

18 Ιανουαρίου 2018 · ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΚΟΔΗΜΟΥ
siropi565626363263

Μοιράσου το

Το ραπανάκι είναι ένα λαχανικό που καλλιεργείται και καταναλώνεται σε ολόκληρο τον κόσμο και καταναλώνεται ως επί το πλείστον ακατέργαστο σε σαλάτες. Αλλά, εκτός από αυτό το ραπανάκι έχει πολλά οφέλη για την υγεία, καθώς και μπορεί να βοηθήσει σε πολλές ασθένειες.

Τα ραπανάκια είναι πλούσια σε βιταμίνη C, φολικό οξύ και ανθοκυανίνες που μπορούν να καταπολεμήσουν τον καρκίνο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το λαχανικό είναι ως επί το πλείστον αποτελεσματικό κατά του καρκίνου του στόματος, του παχέος εντέρου, του εντέρου, του νεφρού και του στομάχου. Η πλούσια περιεκτικότητα σε βιταμίνες σημαίνει ότι το ραπανάκι είναι εξαιρετικό για τη θεραπεία των δερματικών παθήσεων.

Σε παχύρρευστο πουρέ χρησιμοποιείται συχνά ως αναζωογονητική μάσκα προσώπου σε πολλά μέρη του κόσμου. Το λαχανικό είναι επίσης μια καλή επιλογή, αν είστε σε μια δίαιτα δεδομένου ότι έχει σχεδόν καθόλου θερμίδες, λίπος ή χοληστερόλη. Τα ραπανάκια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και νερό, τα οποία μπορούν να θεραπεύσουν τα πεπτικά προβλήματα – ακόμη και οι γιατροί συστήνουν τακτικά να χυμό ραπανάκι που χαλαρώνει και καταπραΰνει το πεπτικό σας σύστημα.

Κάνει όμως και θαύματα στην καύση του λίπος που μαζεύεται στην κοιλιά. Μπορούμε να πίνουμε το παρακάτω σιρόπι καθημερινά κι εκτός από τα οφέλη στην υγεία μας θα δούμε- με μια καλή διατροφή και λίγη άσκηση- να εξαφανίζεται το λίπος της κοιλιάς.

Προετοιμασία σιρόπι από ραπανάκι

Το σιρόπι αυτό θα επιταχύνει το μεταβολισμό σας και θα σας βοηθήσει να κάψετε λίπος, ενώ αυξάνει επίσης την παραγωγή ωφέλιμων βακτηρίων στο στομάχι σας. Δείτε πώς μπορείτε να το προετοιμάσετε:

Συστατικά

  • 125 γρ. από ραπανάκι
  • 1 κομμάτι ρίζας τζίντζερ τριμένο
  • 2 κουταλιές της κανέλας
  • 3 κουταλιές της σούπας οργανικό μέλι
  • χυμός από 2 λεμόνια

Παρασκευή

Ανακατέψτε το ραπανάκι και το τζίντζερ σε ένα μπλέντερ πρώτα, στη συνέχεια προσθέστε τον φρέσκο χυμό λεμονιού κι ανακατέψτε μερικά λεπτά. Στο τέλος, προσθέστε την κανέλα και το μέλι και ανακατέψτε ξανά, στη συνέχεια ρίξτε το σιρόπι σε ένα γυάλινο μπουκάλι και πίνετε το όποτε θέλετε.

Μοιράσου το

Δες και αυτά

Η λεπτομέρεια κάνει (πάντα) την διαφορά

Η λεπτομέρεια κάνει (πάντα) την διαφορά

Γι’ αυτό πρέπει να εμπιστευτούμε τις μικρές και εντυπωσιακές λεπτομέρειες. Όπως ακριβώς έκανε και η φίλη μας στην εικόνα που είδες. Με ένα απλό κολιέ, το οποίο έπιασε από τον ...

Έλληνας ηθοποιός αποκαλύπτει: «Μου χρωστάνε πάνω από 50.000 ευρώ»

Έλληνας ηθοποιός αποκαλύπτει: «Μου χρωστάνε πάνω από 50.000 ευρώ»

Σε μεγάλες οικονομικές δυσκολίες βρίσκεται ο Κώστας Αρζόγλου και μιλάει ανοιχτά στο περιοδικό Λοιπόν. Ο ηθοποιός αποκαλύπτει τις δουλειές που τον άφησαν απλήρωτο και παράλληλα μας λέει πως έχει καταφέρει ...

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη παραδοσιακή βασιλόπιτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη παραδοσιακή βασιλόπιτα

Από Gynaika Magazine Η παραδοσιακή βασιλόπιτα για να πετύχει θέλει φρέσκα και ποιοτικά υλικά. Βούτυρο γάλακτος αγελαδινό που θα δώσει ωραία υφή στο κέικ, κονιάκ αλλά και το άρωμα του ...

Εξομολόγηση: «Της είπα ότι εμείς δεν έχουμε μπαμπά. Θα είμαι και μπαμπάς και μαμά»

Εξομολόγηση: «Της είπα ότι εμείς δεν έχουμε μπαμπά. Θα είμαι και μπαμπάς και μαμά»

Η Μιμή Ντενίση μίλησε στην εκπομπή «Συν Αθηνά…», της κρατικής τηλεόρασης και μας είπε πολλά. Μεταξύ άλλων η ηθοποιός αποκάλυψε πως εξήγησε στην κόρη της ότι δεν υπάρχει στην δική τους ...

Πρω1νό: Ποιος μίλησε on air για το sex που κάνει η Λίτσα Πατέρα;

Πρω1νό: Ποιος μίλησε on air για το sex που κάνει η Λίτσα Πατέρα;

Αυτή την αμήχανη στιγμή δεν την είχε δει στα άστρα η Λίτσα Πατέρα για να μην πάει σήμερα στην δουλειά της και να την γλιτώσει; Η αστρολόγος την ώρα της ...