Κυριακή 18 Αύγουστος

Λύσεις για μικρούς αλλά πολύ-λειτουργικούς χώρους

25 Ιουνίου 2015 · ΦΩΤΕΙΝΗ ΛΑΣΠΑ
Λύσεις για μικρούς αλλά πολύ-λειτουργικούς χώρους

Μοιράσου το

Έξυπνες ιδέες σας βοηθούν να δείτε με άλλο μάτι τους μικρούς χώρους του σπιτιού σας που μπορούν αν αξιοποιηθούν κατάλληλα, να «μεταμορφωθούν».

Λύσεις για μικρούς αλλά πολύ-λειτουργικούς χώρουςΣυρόμενες πόρτες
Σκεφτείτε να αντικαταστήσετε κάποιες κλασικές πόρτες που χωρίζουν τα δωμάτια στο σπίτι σας, με συρόμενες πόρτες. Αμέσως ο χώρος θα δείξει πιο «ανοιχτός».

Λύσεις για μικρούς αλλά πολύ-λειτουργικούς χώρουςΈπιπλα με λεπτά «πόδια»
Προτιμήστε να επιπλώσετε ένα μικρό χώρο του σπιτιού σας με έπιπλα που δεν ακουμπάνε απευθείας στο πάτωμα, αλλά έχουν μικρά και λεπτά «πόδια». Όσο περισσότερο πάτωμα μένει ακάλυπτο τόσο πιο μεγάλος ο χώρος θα φαίνεται.

Λύσεις για μικρούς αλλά πολύ-λειτουργικούς χώρουςΠροσθέστε ένα απροσδόκητο στοιχείο στο χώρο
Δώστε έμφαση σε μικρές λεπτομέρειες που θα κάνουν τη διαφορά στον χώρο και θα «τραβήξουν» τα βλέμματα πάνω τους και όχι στο μέγεθος του χώρου. Σε αυτό το δωμάτιο το αναρριχώμενο φυτό και το σχέδιο του πατώματος, είναι αυτά που κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

Λύσεις για μικρούς αλλά πολύ-λειτουργικούς χώρουςΑποθήκευση και διακόσμηση μαζί
Κάντε τα πρακτικά ράφια πιο χαριτωμένα, προσθέτοντας εκτός από τα πράγματα που θέλετε να αποθηκεύσετε και διάφορα διακοσμητικά στοιχεία.

Λύσεις για μικρούς αλλά πολύ-λειτουργικούς χώρουςΞεφορτωθείτε έπιπλα που δεν χρειάζεστε
Βγάλτε από το μικρό δωμάτιο έπιπλα που δεν είναι απαραίτητα και αντικαταστήστε τα με άλλα πιο λειτουργικά. Αυτό το μικρό υπνοδωμάτιο έχει μια λάμπα ανάγνωσης που στηρίζεται στον τοίχο και το περβάζι του παράθυρου χρησιμεύει ως κομοδίνο.

Λύσεις για μικρούς αλλά πολύ-λειτουργικούς χώρουςΔοκιμάστε την ανοιχτή αποθήκευση
Τα ανοιχτά ντουλάπια πιάνουν οπτικά λιγότερο χώρο απ’ ότι τα κλειστά ντουλάπια και είναι ένας υπέροχος τρόπος να εκθέσετε συλλογές αγαπημένων σας πιάτων, βιβλίων μαγειρικής ή κουζινικών σκευών. Μόνο που θα πρέπει να τα έχετε τακτοποιημένα, ειδάλλως θα προσθέσετε ακαταστασία στο δωμάτιο αντί για ηρεμία.

Λύσεις για μικρούς αλλά πολύ-λειτουργικούς χώρουςΕπιλέξτε ένα χρωματικό θέμα
Συνδυάστε χρώματα που ταιριάζουν σε ένα χώρο προκειμένου να πετύχετε μια χρωματική αρμονία και να ενοποιήσετε τη διακόσμηση σε ένα μικρό χώρο.

Λύσεις για μικρούς αλλά πολύ-λειτουργικούς χώρουςΒάλτε καθρέπτες
Οι καθρέπτες στο δωμάτιο δίνουν την αίσθηση του πιο φωτεινού χώρου! Ιδανική επιλογή ένα έπιπλο με ενσωματωμένο καθρέπτη.

Λύσεις για μικρούς αλλά πολύ-λειτουργικούς χώρουςΚρεβάτι- κουκέτα
Επιλέξτε ένα κρεβάτι-κουκέτα για να εξοικονομήσετε χώρο στο μικρό δωμάτιο.

Ψηλά ντουλάπια Βάλτε σε έναν μικρό χώρο ψηλά ντουλάπια και πάνω- πάνω τοποθετήστε διακοσμητικά αντικείμενα, ενώ κάτω βάλτε ό,τι χρησιμοποιείτε πιο συχνά.  Έπιπλα από γυαλί ή διάφανο πλαστικό. Τα διάφανα έπιπλα αυτά θα «εξαφανιστούν» σχεδόν στο μάτι και θα δείξουν το δωμάτιο ευάερο και φωτεινό.  «Παίξτε» με το ύψος και την αναλογία Έχοντας μια ποικιλία στο ύψος των καθισμάτων ενός δωματίου, όπως πουφ, μαξιλάρια στο πάτωμα, σκαμπό, αυτόματα το δωμάτιο αυτό που μπορεί να φιλοξενήσει αρκετό κόσμο, ακόμα και αν είναι μικρό.Ψηλά ντουλάπια
Βάλτε σε έναν μικρό χώρο ψηλά ντουλάπια και πάνω- πάνω τοποθετήστε διακοσμητικά αντικείμενα, ενώ κάτω βάλτε ό,τι χρησιμοποιείτε πιο συχνά.

Ψηλά ντουλάπια Βάλτε σε έναν μικρό χώρο ψηλά ντουλάπια και πάνω- πάνω τοποθετήστε διακοσμητικά αντικείμενα, ενώ κάτω βάλτε ό,τι χρησιμοποιείτε πιο συχνά.  Έπιπλα από γυαλί ή διάφανο πλαστικό. Τα διάφανα έπιπλα αυτά θα «εξαφανιστούν» σχεδόν στο μάτι και θα δείξουν το δωμάτιο ευάερο και φωτεινό.  «Παίξτε» με το ύψος και την αναλογία Έχοντας μια ποικιλία στο ύψος των καθισμάτων ενός δωματίου, όπως πουφ, μαξιλάρια στο πάτωμα, σκαμπό, αυτόματα το δωμάτιο αυτό που μπορεί να φιλοξενήσει αρκετό κόσμο, ακόμα και αν είναι μικρό.Έπιπλα από γυαλί ή διάφανο πλαστικό.
Τα διάφανα έπιπλα αυτά θα «εξαφανιστούν» σχεδόν στο μάτι και θα δείξουν το δωμάτιο ευάερο και φωτεινό.

Ψηλά ντουλάπια Βάλτε σε έναν μικρό χώρο ψηλά ντουλάπια και πάνω- πάνω τοποθετήστε διακοσμητικά αντικείμενα, ενώ κάτω βάλτε ό,τι χρησιμοποιείτε πιο συχνά.  Έπιπλα από γυαλί ή διάφανο πλαστικό. Τα διάφανα έπιπλα αυτά θα «εξαφανιστούν» σχεδόν στο μάτι και θα δείξουν το δωμάτιο ευάερο και φωτεινό.  «Παίξτε» με το ύψος και την αναλογία Έχοντας μια ποικιλία στο ύψος των καθισμάτων ενός δωματίου, όπως πουφ, μαξιλάρια στο πάτωμα, σκαμπό, αυτόματα το δωμάτιο αυτό που μπορεί να φιλοξενήσει αρκετό κόσμο, ακόμα και αν είναι μικρό.«Παίξτε» με το ύψος και την αναλογία
Έχοντας μια ποικιλία στο ύψος των καθισμάτων ενός δωματίου, όπως πουφ, μαξιλάρια στο πάτωμα, σκαμπό, αυτόματα το δωμάτιο αυτό που μπορεί να φιλοξενήσει αρκετό κόσμο, ακόμα και αν είναι μικρό.

Μοιράσου το

Δες και αυτά

Δέσποινα Βανδή: Η σπάνια φωτογραφία από το 1997 που δεν θα ήθελε να δει ξανά

Δέσποινα Βανδή: Η σπάνια φωτογραφία από το 1997 που δεν θα ήθελε να δει ξανά

Αλλά εμείς θα της την δείξουμε γιατί τέτοιοι είμαστε! Το 1997  Δέσποινα Βανδή είχε γίνει ήδη γνωστή μετά την επιτυχία του τραγουδιού «Γέλα μου» και αλλάζει στιλ. Από το ντροπαλό κορίτσι ...

Ποιος τραγουδιστής δεν βγάζει Ελληνικό διαβατήριο για να μην υπηρετήσει στον στρατό;

Ποιος τραγουδιστής δεν βγάζει Ελληνικό διαβατήριο για να μην υπηρετήσει στον στρατό;

Την βρήκε την άκρη του! Μιλώντας στο Down Town Κύπρου ο γνωστός πια Sin Boy αποκάλυψε πως δεν βγάζει Ελληνικό διαβατήριο μόνο και μόνο για να μην υπηρετήσει την θητεία του στον ...

Νίκος Μουτσινάς: Μάθαμε με ποια εκπομπή θα τον αντικαταστήσουν στο Open!

Νίκος Μουτσινάς: Μάθαμε με ποια εκπομπή θα τον αντικαταστήσουν στο Open!

Ο Νίκος Μουτσινάς φεύγει, ένα νέο reality έρχεται! Όπως ήδη γνωρίζεις ο Νίκος Μουτσινάς από την επόμενη τηλεοπτική σεζόν μετακομίζει στον ΣΚΑΪ και στο Open έμεινε ένα μεγάλο κενό, αφού ...

Η Ελένη Ψυχούλη άλλαξε πάλι τα μαλλιά της! Δες το νέο της look

Η Ελένη Ψυχούλη άλλαξε πάλι τα μαλλιά της! Δες το νέο της look

Μα τι την έχει πιάσει και μια τα βάφει και μια τα ξεβάφει; Η Ελένη Ψυχούλη πριν από μερικές εβδομάδες έκοψε τα μακριά μαύρα μαλλιά της και τα έβαψε ξανθά. ...

Marymary Tips: Με ένα Alpha φόρεμα από το πρωί έως το βράδυ

Marymary Tips: Με ένα Alpha φόρεμα από το πρωί έως το βράδυ

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού! Τα alpha φορέματα δεν πρέπει να λείπουν από την ντουλάπα σου μιας και είναι αυτά τα κομμάτια που ...