Δευτέρα 20 Μάιος

Η showbiz παίρνει θέση στο δημοψήφισμα Vol8: Ποιοι λένε ναι και ποιοι λένε όχι!

3 Ιουλίου 2015 · ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΤΖΑΝΑΣ
Η showbiz παίρνει θέση στο δημοψήφισμα Vol8: Ποιοι λένε ναι και ποιοι λένε όχι!

Μοιράσου το

Δυο μέρες πριν το δημοψήφισμα της Κυριακής τα νέα έρχονται από παντού, απόψεις ακούγονται συνέχεια και οι διάσημοι συνεχίζουν να στηρίζουν τις θέσεις τους μέσα από τα social media. Εμείς μαζέψαμε τις τελευταίες αναρτήσεις τους και στις παρουσιάζουμε.

Τάκης Ζαχαράτος

Ο Τάκης Ζαχαράτος ανέβασε ένα video στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook για το οποίο έγραψε:

«Αυτές τις κρίσιμες ώρες χρειάζεται να είμαστε ενωμένοι και δυνατοί για το καλό της χώρας μας. Δεν μπορώ να βλέπω φιλίες χρόνων να χαλάνε ανάμεσα σε ένα ΝΑΙ και ένα ΟΧΙ. Όσο υπάρχει διχασμός ανάμεσά μας υπάρχει ο κίνδυνος της λάθος απόφασης, γιατί στη ζωή η ισορροπία δεν βρίσκεται στα άκρα αλλά κάπου στη μέση. Η ζωή δεν είναι μόνο μαύρο ή άσπρο. Κανείς δεν μπορεί να μας αφαιρέσει το δικαίωμα να λέμε και ΝΑΙ και ΟΧΙ. Και μην ξεχνάμε οτι το να είσαι Έλληνας είναι τεράστια τιμή, πολύ μεγαλύτερη από το να ανήκεις σε ένα κόμμα. Καλό μήνα σε όλους!»

Στο video έλεγε: «Γεια σας, είμαι ο Τάκης Ζαχαράτος και θέλω να πω, «Ναι» στην Ελλάδα της Ευρώπης. «Ναι» στη χαρά, «Ναι» στην αισιοδοξία, «Ναι» σε νέες θέσεις εργασίας, «Ναι» σε μία μόνιμη λύση για τη χώρα μας! «Ναι» στην ανάπτυξη! «Ναι» στην ηρεμία της χώρας! Ένα βροντερό «Όχι» στην εξαθλίωση. Ένα «όχι» στη μιζέρια, «Όχι» στην ολίσθηση της χώρας προς τα πίσω, «οχι« στην αβεβαιότητα, «όχι» στον φόβο»

Έλλη Κοκκίνου

«Όταν φτάνει η στιγμή που ενα πολυ μεγάλο μερίδιο κόσμου φτάνει στα όρια του καταλαβαινω την αντίδραση του και την επιλογή του να ψηφίσει κάτι διαφορετικό που ενδεχομένως να έρχεται σε αντίκρουση με ότι ψήφιζε μέχρι πρότινος, μόνο και μόνο για να δείξει την απελπισία του, τη δύναμη του αλλά και γιατί όχι, να δοκιμάσει άλλους ανθρώπους και ιδέες ελπίζοντας σε ένα καλύτερο και πιο καθαρό μέλλον. Εχει γίνει και στο παρελθόν άλλωστε και καλώς είχε γίνει. Τους κατανοώ απολύτως ασχέτως των πολιτικών μου πεποιθήσεων. Όμως δε μπορώ να πιστέψω οτι οι ίδιοι άνθρωποι που ήθελαν την αλλαγή ψηφίζοντας το «καινούριο» περίμεναν αυτές τις εξελίξεις. Δεν μπορώ να διανοηθώ οτι περίμεναν να ζούμε το διχασμό μεταξύ οικογενειών, φίλων, συνεργατών, γνωστών, αγνώστων. Τον κόσμο να περιμένει ώρες ατέλειωτες στις ουρές να πάρει 60€ (προς το παρόν), γερόντια να περιμένουν μέχρι λιποθυμίας μέρος της σύνταξης τους, καταστάσεις σε βενζινάδικα και σούπερ μάρκετ πολεμικές, τους τουρίστες να ακυρώνουν τις κρατήσεις στη χώρα μας κάτι το οποίο θα κοστίσει ακριβά στην οικονομία μας, ακόμα και οι ίδιοι να μένουν απλήρωτοι για την εργασία τους λόγω έλλειψης ρευστότητας, την αβεβαιότητα, το θυμό τον τρόμο στα πρόσωπα όλων μας. Αυτή είναι η περηφάνια μας; Αυτό εμένα μου κάνει τρομοκρατία και όχι δημοκρατία όπως κάποιοι θέλουν να την ονομάσουν.
Δεν είναι μαγκιά και εξυπνάδα το Όχι όταν οι συνέπειες είναι δραματικές σε όλους τους τομείς μιας χώρας και του λαού της. Το θέμα είναι να λέμε Όχι όταν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες. Και η «πρόβα τζενεράλε» έδειξε ότι δεν μπορούμε. Δεν λέει κανείς ότι ο δρόμος του Ναι θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, αλλά δεν θα είναι η απόλυτη καταστροφή μας.
Αυτή είναι η σκέψη μου (όχι από πολιτική σκοπιά γιατί δεν γνωρίζω και δεν θέλω να μάθω) αλλά απο την ανθρώπινη και λογική. Καμία σχέση με κόμματα, χρώματα, σημαιούλες και πολιτικές συγκεντρώσεις.
Θέλω τη χώρα μου που αγαπώ και τους ανθρώπους της να είναι αξιοπρεπείς, περήφανοι, με συμμάχους δίπλα της, υπολογίσιμη με το ανάστημα της ψηλά. Αυτό δε μπορει να γίνει μόνο του αλλά εξαρτάται απο εμάς.
Γι αυτό ψηφίζω ΝΑΙ πιστεύοντας οτι είναι το καλύτερο για όλους μας.
Γνωρίζω καλα οτι κάποιοι «φίλοι» και ακόλουθοι στο FB θα δυσαρεστηθούν αλλα ειναι η ταπεινή άποψη μου που εχω δικαίωμα να εκφράζω,όπως και εκείνοι άλλωστε τη δίκη τους.Δε πρόκειται να αρχίσω τις αντιπαραθέσεις.
Καλό μας μήνα…
»

Η showbiz παίρνει θέση στο δημοψήφισμα Vol8: Ποιοι λένε ναι και ποιοι λένε όχι!

Νάνα Μούσχουρη

Η Νάνα Μούσχουρη τοποθετήθηκε με μια επιστολή:

«Ήθελα να γράψω δυο λόγια σε κάποιον που δεν θα μου πεί «ναι, ωραία τα λες εσύ που ζεις στο εξωτερικό, ενώ εδώ ο κόσμος υποφέρει».

Όμως το ότι ο κόσμος στη χώρα μου υποφέρει το βλέπω και το ζω μαζί του. Το μόνο προνόμιο που έχει κάποιος που ζει μακριά από την πατρίδα του είναι ότι η απόσταση του επιτρέπει να την εξιδανικεύει. Και όταν βλέπει με υπερηφάνεια, το θαυμασμό, την εκτίμηση και την αγάπη των ξένων προς τη χώρα του, αισθάνεται τη μεγάλη ευθύνη να προσέχει με τις πράξεις του μην την βλάψει.

Ανήκω στη γενιά του πολέμου και της κατοχής. Μια γενιά που έζησε πείνα και ντροπή. Μια γενιά που είδε τον πόλεμο με τους ξένους να τον ακολουθεί ένας εμφύλιος πόλεμος, ακόμα πιο σκληρός. Είδα ανθρώπους να μισιούνται για ιδέες… για τη δημοκρατία, την ισότητα, για αξίες που πρέπει να μας ενώνουν και όχι να μας χωρίζουν.

Και σκέφτομαι ότι από πολέμους, δικτατορίες και διχασμούς η χώρα μας έχει υποφέρει πολύ και δεν χρειάζεται άλλους.

Είχα την τύχη να βγω στο εξωτερικό με τα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι και τους στίχους του Νίκου Γκάτσου. Μουσική ελληνική και ποίηση γεμάτη από σοφία της ελληνικής καρδιάς και αξιοπρέπειας. Και πιστεύω ότι η δική μας πολιτιστική ταυτότητα είναι κομμάτι της ευρωπαϊκής.Εδώ και σχεδόν 60 χρόνια βιώνω την ταυτότητα της Ελληνίδας-Ευρωπαίας. Και δεν ένιωσα ούτε μια στιγμή ότι η μία πολεμά την άλλη.

Οι σημερινοί ηγέτες της Ευρώπης, έχουν μεγαλώσει από την εποχή του ’60, με την μουσική μας. Σέβονται τον πολιτισμό και την ιστορία μας.

Αυτή η Ευρώπη μας χρειάζεται. Και εμείς την έχουμε ανάγκη. Ανήκουμε στην Ευρώπη και θα κινδυνεύσουμε χωρίς αυτήν.

Η χώρα μας δεν έχει ανάγκη από εχθρούς, ούτε χρειάζεται να τους φτιάξουμε.

Ο κόσμος στη χώρα μας αυτή τη στιγμή υποφέρει, αλλά πάνω από όλα υποφέρει από έλλειψη αγάπης και ανθρωπιάς για τον πλησίον του, από έλλειψη σεβασμού στη γνώμη του άλλου. Αν αυτά επικρατήσουν, αν μας μείνει μόνο η μισαλλοδοξία και ο διχόνοια, τότε θα έχουμε χάσει την ουσία του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής παιδείας, αυτής που διδάσκεται στα σχολεία της Ευρώπης και όλου του κόσμου.

Περισσότερο από κάθε άλλη φορά, θα πρέπει να κοιτάξουμε προς την ελπίδα που δίνει στην Ελλάδα η ένωση με την Ευρώπη, αυτή που αποτελεί τη φυσική οικογένειά μας. Και πρέπει να γυρίσουμε την πλάτη μας στον διχασμό που οδηγεί σε απομόνωση και μεγαλύτερες αδικίες.

Όπως μας δίδαξε και Νίκος Γκάτσος, με την Ενδεκάτη Εντολή, ο καθένας έχει την τύχη του στα χέρια του. Και δεν πρέπει να το ξεχνά.

Νάνα Μούσχουρη

2/7/2015

Μανώλης Μητσίας

Με ένα βίντεο που ανέβασε ο Μανώλης Μητσίας στο ίντερνετ δήλωσε τη θέση του:

«Ναι στην Ελλάδα της Ευρώπης. Ναι στην Ελλάδα της τέχνης και του πολιτισμού. Για μας και τα παιδιά μας. Ναι στην Ελλάδα της Ευρώπης»

Τόνια Σωτηροπούλου

«Τώρα ίσως είναι πιο ξεκάθαρο αυτό που εννοώ δεν σας ρώτησα τι θα ψηφίσετε ούτε ζήτησα από κάποιον να τσακωθεί η να ειρωνεύεται την έννοια αυτής της πράξης αν δεν πιστεύετε μην το κάνετε. Εγώ πάντως θα το κάνω , για μας και για τη χώρα μας».

Καλομοίρα

«Strength and Courage….»

Ραλλία

«Παλέψτε για να μην μπορεί κανένας να καπελώσει την προσωπική σας αλήθεια»

Χριστίνα Παππά

«Αγάπη, ενότητα και αλληλεγγύη μεταξύ των πολιτών του πιο ένδοξου και περήφανου λαού… Του Ελληνικού!»

Μοιράσου το

Δες και αυτά

Τι φοράμε σε μια συνέντευξη για δουλειά;

Τι φοράμε σε μια συνέντευξη για δουλειά;

Σίγουρα όχι ό,τι καλύτερο έχουμε. Όταν πηγαίνεις σε μια συνέντευξη για δουλειά πρέπει να είσαι κομψή, αλλά πάνω από όλα άνετη για να μπορέσεις να δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό. ...

Απόπειρα εκφοβισμού: Έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητο παρουσιάστριας του Open! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ

Απόπειρα εκφοβισμού: Έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητο παρουσιάστριας του Open!

Τι είναι αυτό που έπαθε η Μίνα Καραμήτρου! Όπως είδαμε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» άγνωστοι έβαλαν φωτιά χθες το βράδυ φωτιά στο αυτοκίνητο της παρουσιάστρια του Open. Η Μίνα Καραμήτρου ...

Ο Μουτσινάς σχολιάζει το διαζύγιο Μαραντίνη - Χρηστίδου: «Στεναχώρια, κακό, ακυρώσαμε διακοπές»

Ο Μουτσινάς σχολιάζει το διαζύγιο Μαραντίνη - Χρηστίδου: «Στεναχώρια, κακό, ακυρώσαμε διακοπές»

Ο Νίκος Μουτσινάς επέστρεψε από τις διακοπές του και δεν θα μπορούσε να μην σχολιάσει το θέμα που μας απασχόλησε τις τελευταίες ημέρες περισσότερο κι από την ίδια την Ανάσταση. ...

Σκληρή εξομολόγηση: «Έπαθα καρκίνο στο στήθος, έκανα 80 ακτινοβολίες»

Σκληρή εξομολόγηση: «Έπαθα καρκίνο στο στήθος, έκανα 80 ακτινοβολίες»

Μιλώντας στο Happy Day αποκάλυψε πως πριν από δυο μήνες έγινε γιαγιά, αφού η υιοθετημένη κόρη της έγινε μητέρα, αλλά μίλησε και για την εποχή που έμαθε πως έχει καρκίνο ...

Γάμος στην Ελληνική showbiz: Βρήκαμε την αναγγελία του γάμου τους!

Γάμος στην Ελληνική showbiz: Βρήκαμε την αναγγελία του γάμου τους!

Μπορεί να μην το έχουν ανακοινώσει ακόμα οι ίδιοι, αλλά τους τσακώσαμε. Η σχεδιάστρια Μιρκέτα Βιδάλη και ο Στέφανος Καπίνο αποφάσισαν να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας! Το ζευγάρι, σύμφωνα με την ...